Medvedev a sajtóban is visszavágott Tsitsipasnak

2019. október 17.
by kert

Az orosz versenyző nem hagyta annyiban görög ellenfele shanghaji elődöntőjük után tett, kevéssé barátságos nyilatkozatát

A két játékosról tudható, hogy nem puszipajtások. A 2018-as Miami Openen a székbírónak kellett közbeavatkoznia kettejük vitájába, ami arról szólt, ki mennyi ideig és mikor vette igénybe az egészségügyi szünetet. Ott Medvedev “kisgyereknek” nevezte Tsitsipast, aki “nem tudja, hogy kell küzdeni.”

Aktuális szócsatájuk a shanghaji elődöntő után kezdődött, amelyet az orosz simán megnyert, 5-0-ra alakítva ezzel egymás elleni mérlegüket. Tsitsipas arra az újságírói kérdésre, hogy milyen Medvedev ellen játszani, így válaszolt: “Nem akarok udvariatlan lenni, de unalmas. Ha valahogy visszakaparod a bombaerős szerváját, akkor jönnek a vég nélküli labdamenetek az alapvonalon. Az egyetlen esélyed, hogy olyan erősen és pontosan ütöd a labdát, ahogy csak tudod, és próbálod egyik oldalról a másikra mozgatni őt.  Máskülönben csak jönnek és jönnek vissza az ütéseid.”

Keddi sajtótájékoztatóján Medvedev gúnyolodva idézte fel Tsitsipas ünneplését a Laver Cup után: “Minden teniszező tud csúnya dolgokat mondani a többiekről. Mit csinált például Stefanos a Laver Cup után? Arra panaszkodott a mamájának, hogy alkoholt itattak vele, és az milyen undorító volt. Sok orosz teniszező nevetségesnek találta ezt, és tényleg nehezen lehet komolyan venni őt.”

Alexander Zverev, aki mindkettejükkel jó viszonyban van, így vélekedik a perlekedésről: “Bármi is a problémájuk egymással, nekik kell rendezni azt maguk között. De hogy Daniil unalmasan játszana, azzal semmiképp nem értek egyet. Eddig nem látott stílusban teniszezik, és ehhez mindannyiunknak hozzá kell szokni. Valóban nem üt óriási nyerőket, vagy felugrós tenyereseket, de jelenleg ő az egyik legjobb játékos a világon. Teniszezőként az a dolgunk, hogy minden mérkőzésen különböző játékstílusokhoz alkalmazkodjunk.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.rt.com