AusOpen 2020: Ismét egy hihetetlen öt szettest játszott Roger Federer

2020. január 28.
by cort

Óriási mérkőzést hozott az első férfi negyeddöntő Melbourne-ben.

Talán a négy negyeddöntő közül a legsimábbnak Roger Federer és Tennys Sandgren mérkőzése ígérkezett. Bár az amerikai nagyszerűen menetelt a nyolc közé, de az nem volt benne a pakliban, hogy akár győzhet is a volt világelső ellen. Hajszál híján sikerült neki.

Azt azért gyorsan szögezzük le, hogy Federer hátsérüléssel küzdött, és messze tudása alatt teniszezett. Sőt, lehet azt mondani, hogy szenvedett a pályán. Az amerikai ezzel szemben ficánkolt, tudta mit kell csinálnia, és egy percig sem ijedt meg a lehetőségtől. De végül ez is kevés volt.

Az első játszma azt hozta, amit vártunk. Magabiztos Federer kezdést, gyors 6-4-es előnnyel. A folytatásban azonban, némi meglepetésre Sandgren megérkezett a meccsbe, és sima 6-2-vel egyenlített. A svájci sok hibával teniszezett, és a harmadik játszmában 3-0-ás Sandgren vezetésnél ápolást kért a hátára. A helyzet azonban nem lett jobb, Federer továbbra sem tudta hozni a szintet, az amerikai egy újabb 6-2-vel előnybe került.

A folytatásban a svájci a túlélésért játszott, de a játszma vége felé úgy tűnt, itt a vége. Federer 4-5-nél a mérkőzésben maradásért adogatott, az amerikai pedig le akarta zárni a meccset, de hiába volt három mérkőzéslabdája, elidegeskedte őket. Akárcsak a rövidítésben, ahol további négy meccslabdája volt, de Federer még innen is visszajött! Következett a döntő felvonás.

Ebben Federer magára talált. A svájci egyre inkább megtalálta a játékát, kevesebbet hibázott, és jobban adogatott. 3-2-nél lebreakelte az amerikait, és 6-3-mal behúzta a meccset.

Hihetetlen meccs, hitetetlen feltámadás. Kérdés, hogy mennyire súlyos a sérülés, és mennyit vett ki egy újabb öt szettes a svájciból. Folytatás Djokovic vagy Raonic ellen.

Kép forrása: twitter.com/australianopen