Erős lesz a mezőny Marseilleben, ahol még Fucsovics Mártonnak is drukkolhatunk

Az első számú magyar teniszező mellett ott van a főtáblán Medvedev, Tsitsipas, Goffin, Shapovalov és még lehetne sorolni a neveket. Ezt most meg is tesszük.

A hét harmadik tornája (Rio de Jaineiro és Delray Beach mellett) a fedett pályás Open 13 Provence a Francia Riviérán, Marseilleben. A mezőny kimondottan erős egy ATP 250-es tornához képest, de ez azért lehetséges, mert a főtáblán javarészt azok találhatóak meg, akik a múlt héten a szezon első 500-as versenyén, Rotterdamban is szerencsét próbáltak.

Az ottaniakhoz hasonlóan most is Daniil Medvedev (1.) a mezőny legmagasabban rangsorolt játékosa a maga 5. helyezésével a világranglistán. A US Open tavalyi döntősének nem sikerült túl fényesre a hollandiai túrája, hiszen rögtön kikapott az első meccsén a kanadai Pospisiltől. Ezen a tornán az első négy kiemelt erőnyerő, így a 23 éves orosz is a második körben csatlakozik be az eseményekbe. Első ellenfele a NextGen Finals bajnoka, Jannik Sinner vagy egy selejtezős lesz. Medvedev negyedébe sorsolták honfitársát, Karen Khachanovot (5.). A Párizs Masters korábbi bajnokának nem lesz könnyű dolga Aljaz Bedene ellen, hiszen a szlovén a múlt héten úgy jutott el Rotterdamban a legjobb 8-ig, hogy közben Stefanos Tsitsipast is legyőzte. Egy negyeddel lejebb került David Goffin (3.), aki az első meccsét biztosan egy selejetzőből érkezővel fogja játszani, a legjobb 8 között azonban összekerülhet a friss rotterdami döntőssel, Felix Auger-Aliassime-mel (7.).

A főtábla túloldalán találhatjuk a torna címvédőjét, Stefanos Tsitsipast (2.). A görögök üdvöskéje persze azóta ezt a titulust a szezonzáró ATP Finals kapcsán is elmondhatja magáról, de a közelmúlt sikerein való büszkélkedés helyett biztosan azon lesz majd, hogy javítson múlt heti teljesítményén. Rögtön egy érdekes mérkőzéssel kezdteti meg címvédési kísérletét, ha Richard Gasquet legyőzi a fiatal svéd Mikael Ymert. Ebben a negyedben érdemes még figyelni a Medvedevet Rotterdamban kiejtő Pospisilt és a lengyel Hubert Hurkaczt (8.) is, aki a múlt héten az első körben játszott a göröggel és ki is kényszerített belőle egy háromszettes meccset.

Az alsó ág felső negyede a legfontosabb rész magyar szempontból, mert ide sorsolták Fucsovics Mártont. A kazah Alexander Bublik lesz az ellenfele az első fordulóban, aki 18 hellyel áll előrébb nála az e heti világranglistán: Marci a 73., Bublik az 55. Az ATP Touron ez lesz az első összecspásuk, de 2017-ben egy-egy Challengeren játszottak már egymás ellen. Bublik salakon Rómában, Fucsovics Orleans-ban fedett pályán nyert.

Ebben a negyedben egyébként Denis Shapovalov (4.) és Benoit Paire (6.) a két legnagyobb név. Shapovalov első meccse érdekes lehet, amennyiben a korábbi US Open-bajnok Marin Cilic legyőzi selejtezős ellenfelét az első körben. Míg Paire Fucsovicsék meccsének győztesét várhatja, ha legyőzi szabad-kártyás honfitársát, Barrerét.

A torna sorsolása

A kép forrása: mytennis.com