BREAKING: Elmarad a BNP Paribas Open

Egészségügyi és biztonsági okokból nem rendezik meg Indian Wells-ben az ATP 1000-es kategóriájú férfi és a Premier Mandatory kategóriájú női tenisztornákat.

A koronavírus egyre csak terjed, és egy ideje már komoly hatással van a sport világára is: Olaszországban zárt kapuk mögött játsszák a futballmérkőzéseket, Angliában elmaradnak a meccs előtti kézfogások, több országúti kerékpárversenyt is töröltek a múlt héten. Magyar idő szerint hétfő hajnalban a tenisz is érintett lett, a szervezők ugyanis bejelentették, hogy idén nem lesz tenisztorna Indian Wells-ben, legalábbis nem a tervezett időben.

A sajtóközleményben – melyet minden lehetséges csatornán megosztottak – az áll, hogy a Riverside megyei Egészségügyi Hivatal közegészségügyi sürgősségi állapotot hirdetett a Coachella völgyben, mert koronavírussal (COVID-19) fertőzött beteget diagnosztizáltak a környéken. A járványügyi hivatallal és Kalifornia Álammal való konzultáció után a szervezők úgy döntöttek, hogy nem akarják kitenni a játékosokat és a nézőket a fertőzés veszélyének, így inkább törlik a versenyt.

A verseny igazgatója, Tommy Haas abban bízik, hogy egy későbbi időpontban pótolni tudják majd az eseményt.

“Nagyon csalódottak vagyunk, amiért el kellett halasztanunk a versenyt, de a helyi közösség, a sportolók, az önkéntesek, a szurkolók és a további érintettek egészsége mindennél fontosabb. Készen állunk arra, hogy egy másik időpontban rendezzük meg a tornát és folyamatosan mérlegeljük a lehetőségeinket.” – nyilatkozta Haas.

Az Indian Wells-i torna az Ausztrál Opent követően az idény második nagy teniszversenye. Elmaradása befolyásolja majd a világranglisták alakulását, a játékosok menetrendjét – sokan már Kaliforniában tartózkodtak, vagy épp úton voltak, amikor eljutott hozzájuk a hír.

Forrás

Kép forrása: tennis.com