Federer befejezte 2020-ra

A svájci legenda szerdán jelentette be, hogy ebben az évben már nem tér vissza, ugyanis újra megműtik a jobb térdét.

Ha lesznek is még ebben az évben hivatalos tenisztornák, egyiken sem fog részt venni Roger Federer. A 20-szoros Grand Slam-bajnok Twitteren tette közzé a hírt, hogy 2020-ban már nem fogjuk őt látni teniszezni, ugyanis át fog esni egy második térdműtéten is:

Kedves rajongók!

Remélem mindenki egészséges és biztonságban van. Néhány hete lábadozom az év eleji műtétem után, de újabb beavatkozásra van szüksége a jobb térdemnek. Úgyhogy most megpróbálok úgy felkészülni, mint a 2017-es szezonra. Ismét az a célom, hogy kerüljön bármibe, de 100 százalékosan egészséges legyek, hogy újra a legmagasabb szinten játszhassak. Hiányozni fogtok Ti is és a versenyek is, már nagyon várom, hogy visszatérhessek a 2021-es szezon kezdetére.

Minden jót!
Roger

A Grand Slam-győzelmek csúcstartója idén csak az Australian Openen játszott, ahol az elődöntőig jutott el. Útja azonban igazán emlékezetes volt. A legjobb 16 között (2018 után) ismét megmérkőzött Fucsovics Mártonnal, majd negyeddöntőben már sérülten hárított hét meccslabdát és nyert Tennys Sandgren ellen. Novak Djokovic ellen ki tudott állni a négy között, de a későbbi bajnoktől három szettben kikapott. Ezután nem sokkal jelentette be, hogy térdműtétnek veti alá magát, ami miatt a füves pályás szezonig maradt volna távol a versenyektől, ám azóta a COVID-19 járvány miatt a tenisz világa is áll és vár a folytatásra, visszatérésre.

A borítókép forrása: bleacherreport.com