Ismét elmaradhat Indian Wells, körvonalazódik a szezoneleji versenynaptár

A vezető francia sportnapilap, a L’Equipe úgy tudja, megszületett az új versenynaptár, ami 2021 első hónapjaira vonatkozik. A nagyszabású BNP Paribas Open egymás után a második évben is elmaradhat. Bejelentés keddre várható.

Ahogyan azt már megírtuk a múlt héten, az Australian Open februárra való átszervezése az új szezon első hónapjainak átszervezésével is járhat. A szövetségekhez és a tornaszervezőkhöz közeli források olyan tervekből számoltak be, miszerint azok után, hogy az újév első Grand Slam-tornáját három héttel elhalasztják, az ezt követő versenyek zömét is ehhez igazítják.

Ennek azonban áldozatai is lehetnek! Egyelőre még csak ATP-tornákról van szó, de a L’Equipe szerint ismét elmaradhat Indian Wells, továbbá a riói 500-as és három 250-es torna – név szerint: New York, Pune és Auckland. 

A Delray Beach-i verseny (ATP 250) helyet cserélhet gyakorlatilag az Australian Opennel, így a floridai eseményt január első napjaira tehetik, ahogyan a GS-torna selejtezőjét is. Ezutánra számolnak azzal, hogy minden versenyző Ausztráliába érkezik meg, s töltik le a kéthetes karantént. Természetesen előkészítő versenyek is lesznek Melbourne-re: megtartják idén is az ATP Kupát, ezúttal nem Ausztrália szerte, hanem az AO helyszínén belül, ezzel párhuzamosan pedig egy 250-es versenyt is terveznek megrendezni. A “Happy Slam” utáni első héten következhet Montpellier, Cordoba és egy harmadik 250-es, melynek helyszíne még ismeretlen. Március elején kerülne sor az év első 500-asára Rotterdamban, két héttel később pedig az eddig megszokott Dubai – Acapulco kettősre.

A várható naptár a L’Equipe szerint:

Jan. 4-13.: Delray Beach (250)
Feb. 1-7.: ATP Kupa, új 250-es torna
Feb. 8-21.: Australian Open
Feb. 22-28.: Montpellier, Cordoba, új 250-es
Márc. 1-7.: Rotterdam (500), Buenos Aires (250), új 250-es
Márc. 8-14.: Doha (250), Marseille (250), Santiago (250)
Márc. 15-21.: Dubai (500), Acapulco (500)

Az Indian Wellsi torna sorsát kedden jelenthetik be, a feltételezett menetrend pedig egy hét múlva lehet hivatalos. A WTA esetleges terveiről és a Miami Mastersről még nem számoltak be hírforrások.

(via)

Kép forrása: bangkokpost.com