AusOpen 2021: Medvedev öt szettben, Tsitsipas és Rublev magabiztosan jutott tovább

Daniil Medvedev döntő szettes csatában jutott tovább, míg Stefanos Tsitsipas és Andrey Rublev gond nélkül vette a harmadik fordulót.

Daniil Medvedevre a szerb Filip Krajinovic várt ellenfélként a nyolcaddöntőbe jutásért. Az orosz remekül kezdte a találkozót, megnyerte az első két szettet egyaránt 6-3-ra. Medvedev akár három játszmában is eldönthette volna a mérkőzést, azonban 4-4-nél nem tudta kihasználni a break lehetőségeit, amiért nagy árat fizetett. Krajinovic a következő játékban elvette az orosz adogatását, így 6-4-el szépített. A negyedik felvonásban a szerb 2-1-nél breakelni tudott, majd miután Medvedevet 5-2-nél farizom sérülés miatt ápolni kellett, Krajinovic 6-3-mal kiharcolta a döntő szettet. Az ötödik játszmában azonban Medvedev képes volt rendezni sorait, és nem engedélyezett gamet Krajinovicnak, így megszerezte pályafutása első öt szettes győzelmét . Az orosz teniszező a következő körben az amerikai Mackanzie McDonalddal játszik majd.

Az Australian Open hatodik játéknapjának délelőtti programjában pályára lépett a görög Stefanos Tsitsipas, valamint az orosz Andrey Rublev is. Tsitsipas az előző kör nehézségeit követően a harmadik fordulót már könnyedén vette a svéd Michael Ymerrel szemben, míg Rublev szintén magabiztosan győzte le a spanyol Feliciano Lopezt.

A harmadik forduló eredményei: 

Andrey Rublev ( 7 )-Feliciano Lopez 7/5 6/2 6/3

Casper Ruud ( 24 )-Radu Albot 6/1 5/7 6/4 6/4

Mackanzie McDonald-Lloyd George Harris 7/6(7) 6/1 6/4

Daniil Medvedev ( 4)-Filip Krajinovic ( 28 ) 6/3 6/3 4/6 3/6 6/0

Stefanos Tsitsipas ( 5 )-Michael Ymer 6/4 6/1 6/1

Matteo Berrettini ( 9 )-Karen Khachanov 7/6(1) 7/6(5) 7/6(5)

Kiemelt kép forrása: eurosport.com