Lehet már csak a salakszezonban látjuk ismét Novak Djokovic-ot

Goran Ivanisevic megerősítette, hogy Novak Djokovic az Australian Openen szerzett sérülése miatt a salakszezonig már nem lép pályára.

A szerb világelső még az Australian Open harmadik fordulójában, az amerikai Taylor Fritz elleni mérkőzésen szenvedett hasizom sérülést, majd a folytatásban ezzel a sérüléssel, illetve kisebb-nagyobb fájdalmakkal, meg tudta nyerni az év első Grand Slam-tornáját. Ez a menetelés azonban csak rontott a sérülésén, így Federerhez hasonlóan ki kell hagynia az év első Masters tornáját, a Miami Opent is.

,,Sajnos jelenleg úgy néz ki, hogy Djokovic csak a salakszezonban versenyez újra. Sokban függ ez sérülésétől, milyen ütemben javul, és nem szeretnénk siettetni a folytatást. Előzetesen is Miami volt az egyetlen torna, ahol egyébként is indult volna. Azt hiszem, a következő MR-vizsgálata két hét múlva lesz, úgyhogy majd meglátjuk, nem fogunk kockáztatni, inkább százszázalékos formát szeretnék tőle látni, hogy még egyszer megpróbálja elhódítani a Roland Garros trófeáját. Ha megnézzük az elmúlt öt-hat év menetrendjét, láthatjuk, hogy sok tornát kihagyott. Nem hiszem, hogy lehetséges csak a Grand Slamekre koncentrálni, mivel jó mérkőzésekre, önbizalomdoppingra van szükség, ami a felvezető tornákon szerezhető, Novak például nagyon jól érezte magát az Australian Open előtt rendezett ATP-kupán is. Biztos vagyok benne, hogy a Roland Garros előtt néhány salakos tornán indulni fog, valamint egy füves versenyen még Wimbledon előtt, majd az olimpiai játékok szerepel a programban még a US Open előtt. Éves szinten előfordulhat, hogy két vagy három versennyel kevesebbet játszik, ami nem jelentős változás.” – nyilatkozta Goran Ivanisevic a Tennis Majors-nek.

A korábbi szervagép ezzel Djokovic néhány nappal ezelőtti nyilatkozatára reflektált, aki kijelentette, hogy a jövőben úgy alakítja a versenynaptárját, hogy képes legyen megcélozni Rafael Nadal és Roger Federer Grand Slam-rekordját.

Kiemelt kép: apnews.com