Hubert Hurkacz lett Miami bajnoka

Hubert Hurkacz végső győzelmével zárult az ATP 1000-es Miami torna. A lengyel teniszező a döntőben két szettben győzte le az olasz Jannik Sinnert. 

Az év első Masters tornáján két olyan teniszező jutott  be a fináléba, akik ilyen magasságokban még egyáltalán nem jártak ATP 1000-es versenyen. Jannik Sinner nehéz helyzetből lépett túl Roberto Bautista Aguton, míg Hubert Hurkacz egy újabb nagy skalpot gyűjtött be, miután legyőzte Andrey Rublevet.

Hurkacz kezdte jobban a találkozót, hiszen rögtön Sinner első adogatójátékát elnyerte. A lengyel játékos a korai break ellenére komoly bajba került, mivel 6-5-nél olasz ellenfele már a játszma megnyeréséért adogathatott. A fordulatok azonban erre a szettre nem értek véget, miután előbb Hurkacz kiharcolta a Tiebreaket, majd azt 7-4 arányban meg is nyerte. A második felvonást Hurkacz nagy lendülettel indította, és nagyon úgy tűnt, hogy Sinnert teljesen megtörte az elveszített rövidítés. A lengyel könnyedén ellépett 4-0-ra, azonban az olasz még egy utolsót hajrázott, visszavett egyet ellenfele dupla break előnyéből, és 4-3-ra felzárkózott. Több azonban nem maradt Sinnerben, mivel Hurkacz nagyon higgadt maradt az utolsó két adogatójátékában, és 6-4-gyel lezárta a mérkőzést. A lengyel teniszező 1 óra 46 perc játékot követően megnyerte pályafutása első ATP 1000-es tornagyőzelmét.

Pályafutása legnagyobb sikerét így ünnepelte a lengyel teniszező
Kép forrása: tennismajors.com

Amikor kijött az ATP 1000-es Miami torna sorsolása, ki gondolta volna, hogy Hubert Hurkacz nevét vésik fel a trófeára 2021 bajnokaként. A lengyel játékos azonban hihetetlen menetelést mutatott be, Tsitsipas ellen igen nehéz helyzetből nyert, legyőzte az utóbbi hónapok legjobb játékosaként számon tartott Andrey Rublevet, majd Jannik Sinnerrel szemben a kulcspillanatokban erősebb tudott maradni fejben. Teljesen megérdemelt győzelem, kíváncsian várjuk mekkora lökést ad a 24 éves teniszezőnek egy ilyen kaliberű siker.

A döntő végeredménye: 

Hubert Hurkacz ( 26 )-Jannik Sinner ( 21 ) 7/6(4) 6/4

Kiemelt kép forrása: skysports.com