Medvedev meglepő dolgokat mondott az Ausztrál Opent követő sajtótájékoztatón

2022. január 31.
by kert

A 25 éves orosz eddig is híres volt a hagyományostól eltérő nyilatkozatairól, de a hétfő hajnali sajtótájékoztatón valóban meghökkentő témákról beszélt. Az ausztrál közönség reakcióival kapcsolatos ellenérzéseit sem rejtette véka alá.

Daniil Medvedev kétszettes előnyből veszítette el a 2022-es Australian Open döntőjét Rafael Nadallal szemben, aki történelmet írva megszerezte 21. egyéni Grand Slam trófeáját, és pillanatnyilag vezet a Nagy Hármas közti Grand Slam versenyben.

Medvedev meglepő módon egy hosszú monológgal kezdte a meccs utáni sajtótájékoztatót, melyben elmesélte, hogyan csodálta gyerekként az akkori nagy sztárokat, és hogyan álmodozott arról, hogy egyszer majd ő is játszhat ellenük a világ legnagyobb teniszstadionjaiban.

A beszéd váratlan fordulatot vett, amikor arról kezdett mesélni, hogy ez a kisgyerek a mai napon abbahagyta az álmodozást:

“A kisgyerek, akiről eddig meséltem, ami mai napon abbahagyta az álmodozást. Innentől kezdve csak saját magamért és a családomért játszom, hogy támogatni tudjam a családomat és a hozzám közel állókat. Különösen az orosz szurkolóimat, ahonnan rengeteg támogatást kapok magam is.”

“Ezt konkrétan úgy képzelem, hogy ha rendeznek Moszkvában egy keménypályás tornát a Roland Garros vagy Wimbledon előtt, akkor a hazámban fogok játszani, még úgy is, ha emiatt ki kell hagynom az aktuális Grand Slamet. Ez van, a kisgyerek nem álmodik tovább.” – zárta zavarba ejtő bevezetőjét.

Nem tudhatjuk persze, mennyire gondolta komolyan a fenti kijelentést a világranglista 2. helyezettje, hiszen éppen egy 5 és fél órás, érzelmileg és fizikálisan egyaránt embert próbáló csatán volt túl.

 Az biztos azonban, hogy a melbourne-i közönség viselkedésével távolról sem volt elégedett az orosz. Az egész tornán problémái voltak a szurkolással, a rajongók huhogásával. Töbször panaszkodott a székbíróknak, hogy a két szervája közti hangzavar kizökkenti a koncentrációból. A Nick Kyrgios elleni győzelem után a pályán adott interjújában egyenesen “agyatlannak” nevezte azokat, akik ezt csinálják, ami nyilván nem növelte népszerűségét a lelátón.

 A döntővel kapcsolatban nem állította ugyan, hogy szerepet játszott volna vereségében a közönség, de szemmel láthatóan nagyon rosszul esett neki, hogy a szurkolók egyértelműen Nadalt támogatták:

“Mondok egy példát: Rafa szervája előtt valaki bekiabált, hogy «Hajrá Daniil», és a tömeg, több ezer ember azonnal csendre intette. Az én esetemben nem hallottam semmi ilyesmit. Ez tiszteletlen és szégyenletes viselkedés. Nem biztos, hogy akarok játszani 30 éves korom után.” – fejezte ki csalódottságát.

Felvetette az is, hogy egyfajta oroszellenesség is megnyilvánulhat a közönség ellenszenvében: “Azt hiszem, a nemzetiségemnek is van szerepe ebben. Az orosz tenisz jó ideig nem volt igazán erős, de most már sok jó játékosunk van, és Oroszországban is egyre népszerűbb a sportág. Úgy érzem, én mindent megteszek, de ha más nemzetiségű versenyzővel játszom, mindenhol egyértelműen az ellenfelemnek szurkolnak.”

Mondandóját azzal zárta, hogy nem sajnál sok mindent az elvesztett döntővel kapcsolatban -ami negyedik Grand Slam fináléja volt-, de meg kell beszélnie a csapatával, hogyan tovább.

Az aktív játékosok közül csak a Nagy Hármas tagjai és Andy Murray játszott nála több Grand Slam döntőt, és mivel Medvedev előtt állhat még a leghosszabb karrier, búslakodásra valóban nincs oka.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://7news.com.au/