ATP Miami: Hurkacz-Alcaraz elődöntő a felső ágon

Miami-ben kialakult az elődöntő párosítása. A címvédő Hubert Hurkacz legyőzte a világelsőségre újfent egyelőre csak vágyó Daniil Medvedevet, míg Carlos Alcaraz óriási csatában búcsúztatta az elmúlt hetekben a spanyolhoz hasonlóan remek formát mutató Miomir Kecmanovic-ot. 

Daniil Medvedev-et egyetlen győzelem választotta el attól, hogy visszaszerezze Novak Djokovic-tól a világelsőséget. A torna első kiemeltje azonban nem kapott könnyű feladatot, hiszen a címvédő Hubert Hurkacz-nak a verseny ezen szakaszában egy vereség hátrébb repítette volna a világranglistán. Két különböző cél, de ezen a délutánon Hurkacz tudott sokkal jobban felnőni a feladathoz! Az első szettben a lengyel már 5-2-re vezetett, játszmalabdái is voltak, és Medvedev a kiváló küzdésével csupán annyi eredményt ért el, hogy rövidítésben veszítse el a felvonást. A második etapban a US Open címvédője az első játékban elszalasztott két fogadóelőnyt, és a címvédő innentől meg sem állt az előre nem igazán várható, kétszettes győzelemig. Hurkacz így továbbra is versenyben van azért, hogy 2022-ben ismét megnyerje a Miami Open-t.

Hurkacz az ex-világelső legyőzésével továbbra is versenyben van a címvédésért
Kép forrása: atptour.com

A lengyel viszont nem számíthat valami leányálom szerű elődöntőre, miután a bombaformában lévő Carlos Alcaraz lesz az ellenfele. A spanyol túlélt egy igen nehéz harcot az elmúlt két hétben remekül teljesítő Miomir Kecmanovic-csal szemben. A szerb rövidítésben nyerte meg az első játszmát, majd 37 perccel később Alcaraz viszonylag magabiztosan egyenlített ki. A harmadik szettben egy késhegyig menő ütközet vette kezdetét, és a továbbjutás sorsát egy mindent eldöntő Tiebreak határozta meg. Kecmanovic már érezhette a győzelem ízét, azonban a legvégén, ahogy az történt a híres La Fontaine-mesében, a róka kiénekelte a holló szájából a sajtot! Carlos Alcaraz 5-3-as hátrányát követően már nem bukott újabb pontot, így egy káprázatos csatát nagy nehezen sikerrel abszolválva, Indian Wells után ismét a legjobb 4 között játszhat egy Masters tornán.

Alcaraz igen nehéz helyzetből győzte le Kecmanovic-ot
Kép forrása: 21sportnews.com

A Key Biscane Openen ma az elődöntőkkel folytatódik a küzdelem. Magyar idő szerint este 7 órakor karrierjük első Masters döntőjéért megmérkőzik Francisco Cerundolo és Casper Ruud. Őket követik szombatra virradóra, hajnali 1-kor a Hubert Hurkacz-Carlos Alcaraz rangadó, ami látva a két játékos eheti formáját, óriási rangadónak ígérkezik! 

A negyeddöntők eredményei: 

Hubert Hurkacz ( 8 )-Daniil Medvedev ( 1 ) 7/6(7) 6/3

Carlos Alcaraz ( 14 )-Miomir Kecmanovic 6/7(5) 6/3 7/6(5)

Kiemelt kép forrása: perthnow.com