Stefanos Tsitsipas megvédte a címét Monte-Carlo-ban

Stefanos Tsitsipas 2021 óta veretlen Monte-Carlo-ban. A görög a papírformának megfelelően legyőzte a karrierje első Masters tornadöntőjét megvívó, spanyol Alejandro Davidovich Fokinát. 

Elérkezett a Monte-Carlo-i ATP 1000-es verseny fináléja, és már csak arra a kérdésre kerestük a választ, hogy Alejandro Davidovich Fokina megnyeri-e pályafutása első Masters döntőjét, vagy Stefanos Tsitsipas most már zsinórban második éve uralma alá veszi a monacoi hercegségben megrendezett viadalt. Az esélyek egyértelműen a torna harmadik kiemeltje mellett szóltak, hiszen bőven benne volt a pakliban, hogy a spanyol ezt a döntőt elizgulhatja.

Davidovich Fokina ugyan nem kezdte rosszul a finálét, ám előjött belőle a szett közepétől a vizsgadrukk. 

Nagyon nagy elánnal és okos játékkal nyitotta a spanyol a mérkőzést, és egy pici esély mutatkozott arra, hogy ne legyen egyoldalú a találkozó, amire előzetesen jogosan számítani lehetett. Davidovich Fokina egy jó darabig remekül tartotta magát görög ellenfelével szemben, azonban 3-3-tól kezdve már látszott rajta, hogy ez a döntő mentálisan még túlságosan sok lehet a számára. Tsitsipas pedig ragadozóként csapott le a sebzett vadra, és 3-3 után már nem veszített újabb gamet, aki így 31 perc játékot követően 6-3-mal vezetést szerzett.

Tsitsipas viszonylag magabiztosan került szettelőnybe
Kép forrása: twitter.com

A spanyol a második szettben már egy fokkal jobban teniszezett, de a trófeát végül Tsitsipas vitte haza. 

Davidovich Fokina minden erejét felhasználta a döntő játszma kiharcolása érdekében, és ennek fejében még a közönséget is hergelte egy izgalmas finálé érdekében. A publikumnak részben köszönhetően a spanyol 5-4-es hátránynál fogadóként tudott visszakapaszkodni a találkozóba, azonban fordítani már nem sikerült neki. Tsitsipas a rövidítésben megmutatta, mennyivel rutinosabb az ilyen kiélezett szituációkban riválisánál. A Tiebreak-ben főképp a két játékos közötti stabilitás döntött 7-3 arányban a görög javára, aki egy 7-6-ra megnyert második etappal ismét behúzta a Monte-Carlo-i versenyt.

Tsitsipas megérdemelten nyerte meg a Monte-Carlo-i finálét
Kép forrása: healthyhorsemassage.com

Stefanos Tsitsipas győzelme is példa arra, hogy váratlan fordulatok mindig is voltak, vannak és lesznek a tenisz történelmében. A görög játékos az utóbbi időben nem azt a formáját mutatta, amit korábban megszokhattunk tőle, és sorra ideje korán búcsúzott a különböző versenyeken. Tsitsipas azonban erre a hétre maximiálisan megemberelte magát, és remek teljesítményt rakott le az asztalra Monte-Carlo-ban, amivel joggal várhatunk a részéről egy kiemelkedőbb szereplést az egy hónap múlva kezdődő Roland Garros-on.

ATP Monte-Carlo döntő végeredménye: 

Stefanos Tsitsipas ( 3 )-Alejandro Davidovich Fokina 6:3 7:6(3)

Kiemelt kép forrása: twitter.com