Novak Djokovic megszerezte idei első Masters tornagyőzelmét Rómában

Novak Djokovic végső győzelmével zárult a római ATP 1000-es verseny. A világelső kétszettes győzelmet aratott a fináléban a görög Stefanos Tsitsipas felett. 

Novak Djokovic és Stefanos Tsitsipas játszotta a 2022-es római Masters fináléját. A világelső a döntőig szettveszteség nélkül jutott el, a görögnek már nem volt ennyire egyszerű dolga, ráadásul a legjobb 4 között visszavágott a madridi vereségért a német Alexander Zverev-nek. A két játékos egymás elleni mérlegét 7-2 arányban Djokovic vezette a finálé előtt, továbbá fájó lehetett a hellénnek az utolsó mérkőzésük, hiszen a tavalyi Roland Garros döntőben Djokovic kétszettes hátrányból hódította el a Roland Garros trófeáját.

A mérkőzés nem éppen úgy kezdődött, hogy a két játékos mai csörtéje valamennyire is szoros lehet. Tsitsipas nem igazán tudott szoros gamet kialakítani, és mindösszesen 30 perc telt el, és egy 6:0-ás első szett eredmény állt Djokovic neve mellett. Tsitsipas ahogy ment előre a mérkőzés, egyre jobban bemelegedett, beütötte az első szerváit, és Djokovic első megingását azonnal kihasználta fogadóként. A görög ugyan adogathatott is az egyenlítésért, azonban a világelső még időben “behúzta a kéziféket”, és 5-5-re alakította az állást. A szettet végül egy késhegyig menő rövidítés döntötte el, ahol Djokovic rendkívül stabil és higgadt tenisszel lezárta a mérkőzést, ennek köszönhetően pedig Róma bajnoka lett.

Djokovic magabiztosan szerezte meg a római tornagyőzelmet
Kép forrása: atptour.com

 

Novak Djokovic-on a római versenyen lehetett látni, hogy egyre jobb formában teniszezik. A világelső kiváló játéka egy szettveszteség nélküli tornagyőzelmet eredményezett az olasz fővárosban, és ez volt a szerb 38. begyűjtött Masters trófeája. A szerb remek időzítéssel mehet a Roland Garrosra, ahol pokolian nehéz két hét vár rá, amennyiben címet kíván védeni.

ATP 1000 Róma, a döntő végeredménye: 

Novak Djokovic ( 1 )-Stefanos Tsitsipas ( 4 ) 6:0 7:6(5)

Kiemelt kép forrása: tennis-infinity.com