ATP Finals: Fritz meglepetésgyőzelemmel mutatkozott be

2022. november 14.
by HerczegGabor

Az amerikai Taylor Fritz a vártnál könnyebben legyőzte a huszonkétszeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadalt a Torinóban zajló szezonzáró ATP-világbajnokság második mérkőzésén.

A spanyol akadozva kezdte a mérkőzést, de a szett előrehaladtával kezdett összeállni a játéka. Néhány breaklabda hárítása árán eljutottak a rövidítésig a felek, ahol Nadal korán kettős hibát vétett, innen pedig csak futott az eredmény után, így a jobban koncentráló Fritz magabiztosan, 7-3-mal behúzta az első játszmát.

A második felvonásban már teljes mértékben az amerikai irányította a mérkőzést. Kétszer is sikerült elvennie a spanyol adogatását, előbb 1-2-nél majd 1-5-nél, és a sokadik bréklabdáját kihasználva 6-1-gyel meg is nyerte a mérkőzést, és újoncként sikerült győzelemmel bemutatkoznia az ATP-világbajnokságon.

Az mindenképp aggodalomra akad okot, hogy egy ilyen defenzív játékot képviselő játékos, mint Rafael Nadal még bréklabdáig sem jutott el a mérkőzésen, kérdés, hogy milyen kondícióban van, esetleg kiújulhat-e a sérülése később a salakmenőnek, aki még továbbra is az első világbajnoki címe megszerzésére hajt.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, TORINO

Zöld-csoport, 1. forduló

Taylor Fritz ( 8.)–Rafael Nadal ( 1.) 7:6 (7–3), 6:1

Kiemelt kép: atptour.com