Zverev Federer és Nadal visszatéréseiből merít erőt

A korábbi világranglista második helyezett német azt mondja, visszatérése után elsősorban élvezni akarja a teniszt

Fél éves kihagyás után ezen a héten, a Diriyah Tennis Cup elnevezésű szaúdi bemutatótornán lép először pályára Alexander Zverev.

Az év első felében a német élete formájában játszott, míg a Roland Garros elődöntőjében csúnya bokasérülést nem szenvedett. Többszörös szalagszakadás lett a diagnózis, majd egy korai visszatérési kísérlet utáni vizesedés újra a pályán kívülre kényszerítette Zverevet.

A Eurosportnak adott interjújában a 25 éves német most részletesen elmesélte, milyen nehezen élte meg a tétlenség hónapjait, és miből merít motivációt a visszatérés nehézségei során.

“Most még nincsenek konkrét céljaim, élvezni akarom a játékot. … Az emberek azt gondolják, 100 százalékos formában vagy, amikor visszatérsz, de ez nem igaz. Ez egy folyamat.”

“Rafa vagy Roger sem tökéletes állapotban tértek vissza a sérüléseik után. Rafa tavaly mindenkitől kikapott az Abu-Dhabi tornán, majd nem sokkal később megnyerte az Australian Opent. Ugyanez volt Rogerrel a 2017-es Hopman Kupán, ahol megvertem őt, aztán az Ausztrál Openen találta meg a formáját. Valószínűleg én sem ezen a héten játszom a legjobban, de nagyon remélem, mielőbb visszatérek a sérülés előtti formámhoz, vagy akár emelni is tudok a játékom színvonalán.”

A kényszerpihenő alatt sok mindenre rájött Zverev:

“Amikor utazol a Tour-on, és minden héten más városban, más tornán játszol, könnyen elfelejted, milyen szerencsés is vagy, hogy azzal foglalkozhatsz, amit a legjobban szeretsz. Teniszező vagy, aki a legnagyobb stadionokban 20 000 ember előtt játszhat. Így amikor egy sérülés miatt hét hónapig semmit sem tudsz csinálni, az egész nagyon elkezd hiányozni. Most még inkább érzem, hogy fogalmam sincs, mihez kezdenék a tenisz nélkül.” – ismerte be Zverev.

Forrás

Kiemelt kép forrása: express.co.uk