Hogy teljesít Medvedev salakon?

2023. április 3.
by kert

Az orosz számára kedvező pontgyűjtési lehetőséget kínál a tavaszi salakos szezon

Kétségkívül Daniil Medvedev a legjobb formában játszó teniszező a férfimezőnyben. Idén már 28 mérkőzést nyert kemény pályán, ez a sorozat négy tornagyőzelmet jelent a számára. A legutóbbit a tegnap zárult Miami Openen szerezte, ahol a döntőben a korábban Carlos Alcarazt is búcsúztató olasz  Jannik Sinnert győzte le.

Korábban csak Roger Federer tudott több tornát nyerni a szezon kezdetén, a salakos tornák előtt, és már az a menetelés is 17 éve, 2006-ban volt.

Kérdés, tudja e folytatni a sikersorozatot Medvedev az új borításon, hiszen a salak eddig nem kedvezett számára, és bevallottan nem is nagyon kedveli a “terre battue”-t. Tornát nem nyert még az évnek ebben a szakaszában, és döntőbe is csak egy alkalommal, 2019-ben, Barcelonában sikerült jutnia. Érdekesség, hogy a Roland Garroson mindössze hét meccset nyert egész karrierje során, ami elenyésző például a US Openen elért 23 győzelme mellett.

A világranglista negyedik helyezettje szerint a fő különbséget a két borítás között az jelenti számára, hogy kemény pályán akkor is tud nyerni, ha nem játszik olyan jól:

“Kemény borításon érzem a legszabadabbnak a játékomat. Bár tudom, hogy füvön és salakon sem vagyok rossz, de a kemény pályán megvan az a magabiztosságom, hogy ha nem is játszom tökéletesen, akkor is nyerhetek.”

Extra motivációt adhat Medvedevnek az elkövetkező hetekre, hogy mindössze a Roland Garroson kell majd megvédenie 180 pontot, mivel tavaly szinte a teljes salakos szezont kihagyta sérvoperáció miatt.

“Salakon is tudok jól játszani. Előfordult, hogy Novakot [Djokovic] és Stefanost [Tsitsipas] is megvertem egy tornán [Monte Carlóban, 2019-ben], ami nagyon jó eredmény ezen a borításon. Viszont ha nem játszom a legjobb teniszemet, sokkal könnyebben veszíthetek, ezért nagyon remélem, hogy kitart a jó formám.” – latolgatta esélyeit az orosz a miami-i sajtótájékoztatón.

Medvedev a jövő héten zajló monte-carlói Masters tornán játszik legközelebb.

Forrás

A kiemelt kép forrása: tennis-infinity.com