ATP-összefoglaló: Rotterdam, Memphis, Buenos Aires

2014. február 11.
by Írókéz

 

Ezen a héten három helyszínen folytatódik a profi tenisz cirkusza. Az első másfél nap történéseiről számolunk be, és felhívjuk a figyelmet a következő érdekesebb mérkőzésekre.

Rotterdam

Paul-Henri Mathieu forrás: www.ouest-france.fr

Paul-Henri Mathieu
forrás: www.ouest-france.fr

Az első napon egyetlen meglepő eredmény született: a már régóta leszálló ágban lévő Paul-Henri Mathieu egy, már elveszettnek látszó mérkőzést fordított meg a sokkal esélyesebb Ivan Dodig ellen. A horvát játékos talán maga sem hitte el, hogy így ki tudott kapni, miután szett 5-5-nél bréklabdái voltak.

Az előző heti zágrábi verseny főszereplői ott folytatták, ahol abbahagyták. A tornagyőztes Marin Cilic könnyedén elintézte Lukas Rosolt, Mikhail Youzhny pedig ismét a nyitófordulóban búcsúzott. Legyőzője a középkategóriás holland Igor Sijsling volt. A lett-üzbég rangadót a jurmalai fenegyerek, Gulbis nyerte Istomin ellen.

Holnap játsszák az elődöntőnek, vagy akár döntőnek is beillő del Potro-Monfils első fordulós összecsapást. Monfils félelmetes formában kezdte az évet, ide egy montpellier-i győzelemmel a zsebében érkezett. A címvédő, első kiemelt del Potrónak még mindig fáj a bal csuklója, 20 napig nem is edzett emiatt. A két játékos eddig egyszer került szembe egymással, éppen egy éve, ugyanitt, az első fordulóban. Akkor a tandili égimeszelő nyert. Bár a fogadóirodák most is igen kevés esélyt adnak a franciának, szerintünk egyáltalán nem lenne meglepetés a győzelme.

Eredmények:

FT Paul-Henri Mathieu 47 76
Ivan Dodig66 24
FTJesse Huta Galung463
Michael Berrer 626
FT Tomas Berdych 66
Andreas Seppi33
FT Jo-Wilfried Tsonga 466
Florian Mayer631
FT Philipp Kohlschreiber 67
Sergiy Stakhovsky25
FT Ernests Gulbis 67 7
Denis Istomin46 4
FT Marin Cilic 66
Lukas Rosol22
FTMikhail Youzhny22
Igor Sijsling 66
FTDmitry Tursunov264
Grigor Dimitrov 616

Memphis

Jiry Vesely forrás: news.tennistonic.com

Jiry Vesely
forrás: news.tennistonic.com

Az amerikai versenyen, bár szintén 500-as kategóriájú, jóval szerényebb tudású mezőny gyűlt össze. Az első körben a tavalyi év felfedezettje, Jiry Vesely legyőzte a kiemelt Marinko Matosevicet, a lengyel Przysiezny, akinek a nevét ezentúl csak ctrlC-ctrlV-vel vagyok hajlandó leírni, a hazai Michael Russellnél bizonyult jobbnak. Karlovic szokásos szoros győzelmét aratta, Smyczek pedig elbánt a fiatal ausztrál ígéret Kyrgios-szal.

Eredmények:

FTMarinko Matosevic32
Jiri Vesely 66
FT Michael Russell 366
Michal Przysiezny631
FTNick Kyrgios7 743
Tim Smyczek 6 566
FTMatthew Ebden54
Ivo Karlovic 76
FT Mikhail Kukushkin 7 117
Teymuraz Gabashvili6 95
FT Marcos Baghdatis 66
Rajeev Ram34

 

Buenos Aires

Tommy Robredo forrás: e1.365dm.com

Tommy Robredo
forrás: e1.365dm.com

Guillermo Garcia-Lopznek nem akar összejönni a 200. győzelem ATP-tornákon. Már a múlt héten is volt rá esélye, de megállt 198-nál, és most sem tudott továbblépni. Robredo szeretné kiköszörülni a múlt heti, Leonardo Mayer elleni csorbát, továbblépett a tavaly legtöbbet fejlődő Carreno Busta ellen.

Holnap bemutatkozik az első kiemelt David Ferrer és a friss tornagyóztes Fabio Fognini, aki a Golden Swing első versenyét nyerte vasárnap Vina del Marban.

Eredmények:

FT Marcel Granollers 736
Aljaz Bedene562
FTGuillermo Garcia6 64
Guido Pella 7 86
FTJoao Sousa42
Carlos Berlocq 66
FTFederico Del Bonis651
Pablo Andujar 376
FTPablo Carreno44
Tommy Robredo 66

 

Kiemelt kép forrása: farm4.staticflickr.com