ATP Rotterdam: továbbjutott a címvédő Del Potro

Az Australian Opent követően specialistához kellett utaznia csuklósérülése miatt, a rotterdami játékot viszont már vállalni tudta a címvédő Juan Martin Del Potro. Nem kapott könnyű ellenfelet az első fordulóban, ugyanis a múlt héten Montpellier-ben győzni tudó Monfilsszal találkozott.

Haas megszenvedett a továbbjutásért Forrás: atpworldtour.com

Haas megszenvedett a továbbjutásért
Forrás: atpworldtour.com

A szerdai játéknap, de talán az egész első forduló leginkább várt összecsapása a Del Potro – Monfils párharc volt. A találkozó egy korai breakváltással kezdődött, előbb Del Potro nyerte el Monfils adogatását, majd ezt rögtön vissza is adta. A játszma közepén ismét az argentin került előnybe, és 5:4-nél a játszma megnyeréséért adogathatott, Monfils viszont visszaküzdötte magát a szettbe. Jöhetett a tie-break, ahol a mérkőzés során először a francia volt előnyösebb helyzetben, de ezt el is herdálta egy kettős hibával. A játszma végül 7:6(6)-ra Del Potroé lett, és a másodikban is ő került breakelőnybe, amit ezúttal meg is tudott tartani és kiszerválta a mérkőzést. Del Potro következő ellenfele a veterán francia Paul-Henri Mathieu lesz.

Ha már veteránokról van szó, akkor következzen a top100 legidősebb játékosa, a 35 éves Tommy Haas, aki egy kőkemény mérkőzésen van túl Fernando Verdasco ellen. Haas 3:0-ra vezetett az első játszmában, mégis elveszítette azt a tie-breakben. A második szett szintén rövidítésbe torkollott, de ezt már a német teniszező nyerte, a döntő szett pedig 7:5-re lett az övé a két és fél órán keresztül zajló mérkőzésen. Haas második fordulós ellenfele  Jerzy Janowicz lesz.

A múlt héten Montpellier-ben címvédőként döntőt vesztő Gasquet a saját dolgát nehezítette meg azzal, hogy előbb elherdálta a breakelőnyét az első játszmában, majd pedig 5:0-ás vezetésről elbukta a rövidítést. Szetthátrányból kellett tehát fordítania a holland De Bakker ellen, ami ha nehezen is, de összejött neki – a végeredmény 6:7, 7:6, 6:3 lett, Gasquet majd Kohlschreiber ellen játszik a következő körben.

Gilles Simon visszalépett a tornától, helyére a német Brands ugrott be, akinek nem sok babér termett Mahut ellen: a francia 13 ászt ütött és mindössze három pontot veszített az első szervái mögött. Mahut 7:5, 6:3 arányban jutott tovább és majd Berdych ellen játszhat. A világranglista 115. helyén álló selejtezős Thiem is szórta az ászokat, az ő neve mellé 15 került a Nieminen elleni mérkőzésén, amit meglepetésre meg is nyert.

Eredmények:

Mahut – Brands – 7:5, 6:3

Haas – Verdasco – 6:7, 7:6, 7:5

Thiem – Nieminen – 6:4, 4:6, 6:4

Gasquet – De Bakker – 6:7, 7:6, 6:3

Del Potro – Monfils – 7:6, 6:3

A kiemelt kép forrása: abnamrowtt.com