Nadal játszani fog az első Rio Openen

Rafael Nadal meggyógyult, így semmi sem akadályozza meg abban, hogy pályára lépjen a jövő héten rajtoló ATP 500-as salakos versenyen.

A latin-amerikai sorozat brazíliai állomásának először ad otthont Rio de Janeiro városa, a szervezők nagy örömére pedig Rafael Nadal nevével kezdődik majd a résztvevők listája. A világelső pénteken a következőképp vélekedett a tornáról: “Jó érzéssel jövök Brazíliába játszani, nagyon jó a kapcsolatom az itteni szurkolóimmal. Ez az ország nagyon különleges és remélem kellemes tapasztalatokra teszek szert.”

Forrás: atpworldtour.com

Forrás: atpworldtour.com

Nadal először 2005-ben, 18 éves korábban játszott Dél-Amerikában és Costa do Sauipe valamint Acapulco városaiban el is ragadta a tornagyőzelmet. Tavaly hét hónapos, térdsérülés okozta kihagyás után visszatért a kontinensre és egy chilei elveszített döntő után Sao Pauloban és Acapulcoban is ő emelhette magasba a trófeát.

“Amikor nyerni tudtam Brazíliában 2005-ben, az volt a sikereim kezdete. Pályafutásom egyik legjobb szezonját futottam, tizenegy tornagyőzelemmel. Tavaly nagyon fontos állomás volt Sao Paulo, miután egy hosszú sérülésből tértem vissza és sok versenyt kihagytam. A tornagyőzelem újra önbizalmat adott, hogy jól játsszak.”

Nadal kitért a 2016-os Olimpiai Játékokra is, melyet szintén Rióban rendeznek majd: “Nehéz megjósolni, mi fog történni az elkövetkezendő két és fél évben, de motiváltnak érzem magam, hogy az Olimpiai Játékokon versenyezzem. Az, hogy salakon rendezik majd az eseményt egy kis plusz motivációt is nyújt. A hazámat képviselni a 2008-as játékokon Pekingben pályafutásom egyik legnagyszerűbb része volt.”

2008-ban Nadal Fernando Gonzalez legyőzésével elhódította az aranyérmet Pekingben.

Cikkünk az ATP World Tour írása alapján készült.