Berdych-Cilic döntő lesz Rotterdamban

2014. február 16.
by Írókéz

Egy sima és egy nehezebb mérkőzést láthattunk a holland városban zajló elődöntők során, amelyeken az esélyesebb játékosok jutottak döntőbe.

forrás: sports.ndtv.com

forrás: sports.ndtv.com

Az első mérkőzésen Ernests Gulbis nem tudott olyan magas színvonalon játszani, mint tette azt az előző fordulókban. De úgy is fogalmazhatunk, hogy Tomas Berdych nem hagyta őt kibontakozni. Mindkét megközelítés helytálló, végeredményben a cseh játékos alig egy óra leforgása alatt biztosította helyét a vasárnapi döntőben. Gulbis mindössze öt fogadópontot tudott megnyerni a mérkőzés két szettje alatt. A lett fiú ennek ellenére emelt fővel távozhat. A hét folyamán legyőzte a kissé agyonsztárolt Dimitrovot és a címvédő del Potrót, nem akármilyen játékot nyújtva.

Berdych valószínűleg nagyon motivált lesz a fináléban, hiszen 2012 októbere óta nem tudott ATP tornán győzedelmeskedni. Tomas szerencsére az Australian Openen hagyta argentin válogatott mezét. Csak remélni tudjuk, hogy a rotterdami döntőben nem a holland futballválogatott, az Oranje narancssárga mezében fog virítani. Bárhogy lesz is, játékát látva mindenképpen Berdych a torna esélyese.

Döntőbeli ellenfele, Marin Cilic viszont nyolc napon belül már a második trófeáját emelheti magasba, amennyiben legyőzi a cseh vitézt. A horvát játékos a zágrábi tornagyőzelem óta tovább menetel, ezúttal a szabadkártyás holland Igor Sijslingot múlta felül. Az első szettet még a holland nyerte, aki a hét folyamán végig parádésan teniszezett, utána azonban kidomborodott Cilic nagyobb rutinja. A horvát teniszező ezzel már kilences győzelmi sorozatnál jár, tizedik győzelme egyben 11. ATP-tornagyőzelmét is jelentené számára.

Eredmények:

FTErnests Gulbis32
Tomas Berdych 66
FTIgor Sijsling732
Marin Cilic 566