ATP-összefoglaló, Acapulco: Csak Ferrer sérülése borította a papírformát a negyeddöntőben

Éjszaka már a negyeddöntőket rendezték meg az acapulcói ATP tornán, ahol a papírformát csak egy sérülés borította fel. Ezek után lássuk mi történt az acapulcói negyeddöntőben.

Ferrer nem tudta folytatni Anderson elleni mérkőzését Forrás: atpworldtour.com

Ferrer nem tudta folytatni Anderson elleni mérkőzését
Forrás: atpworldtour.com

Az első helyen kiemelt David Ferrer ma a nagyokat szerváló Kevin Andersonnal találkozott, miután tegnap kiejtette honfitársát, a balkezes Feliciano Lopezt. A mérkőzés igen könnyen indult a spanyol számára, aki az első játszmát megnyerte 6/2-re. A második játszmában azonban 2-2-es állásnál Ferrer az egyik szervája utána igencsak elkezdett sántítani. Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy a probléma komolyabb, mint vártuk, mivel Ferrer a következő játék elvesztése után feladni kényszerült a mérkőzést, így Anderson jutott be az elődöntőbe.

Nagy szervák csatájára lehetett készülni a felső ág másik negyeddöntőjén, ahol Ivo Karlovic és Alexandr Dolgopolov csapott össze. Az első játszmában Dolgopolovnak hatszor is lehetősége adódott a brékre, amiből eggyel élni is tudott és 6/4-el vezetéshez jutott. A második játszma végén pedig az ukrán megkapta az esélyt, hogy lezárja a mérkőzést két játszmában,  megnyerte a rövidítést egy parádés elütés után és továbbjutott az elődöntőbe.

A játéknap egyik negyeddöntőjén következhetett egy Rotterdam-i visszavágó, mivel Ernests Gulbis és Grigor Dimitrov mérkőzött meg. Néhány hete kettejük csatáját a hollandiai tornán a lett fiú nyerte, úgyhogy Dimitrov nyilván szeretett volna visszavágni. A közönség nem kis csatát láthatott a két játékostól, ahol csak a döntő játszma vitte dűlőre a továbbjutás kérdését. Az idegek harcát végül Dimitrov bírta jobban egy 7-5-el megnyert szett után és egy több, mint 2 és fél órás csata után jutott be a legjobb négy közé.

A játéknap talán leginkább várt mérkőzése a francia Gilles Simon és a brit Andy Murray párharca volt. A mérkőzést Simon kezdte jobban, akinek sikerült villámrajtot vennie és megnyerni az első játszmát 6-1-re. A francia teniszezőnek még a meccs befejezésére is megvolt az esélye, azonban a rövidítésből Murray jött ki jobban és következhetett a döntő játszma. Innentől pedig a brit teljesen átvette az irányítást és egy 6/2-re megnyert játszmával tagja lett az elődöntősök névsorának.

A holnapi napon már az elődöntőket fogják megrendezni Acapulco-ban, ahol majd Kevin Anderson Alexandr Dolgopolovval, valamint Grigor Dimitrov Andy Murray-vel küzd meg a döntőbe jutásért.

A negyeddöntő eredményei:

Kevin Anderson-David Ferrer 2/6 4/2-nél Ferrer feladta

Alexandr Dolgopolov-Ivo Karlovic 6/4 7/6(4)

Grigor Dimitrov-Ernests Gulbis 4/6 7/6(2) 7/5

Andy Murray-Gilles Simon 1/6 7/6(4) 6/2

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com