WTA: Az első három kiemelt jutott az elődöntőbe Florianopolisban

Nem a román hölgyek napja volt a tegnapi a Florianopolisban megrendezésre kerülő WTA tornán. Mindhárom pályára lépő játékos vesztesen hagyta el a pályát, ketten közülük sérülten. 

Az első helyen kiemelt, és az első fordulóban Babos Tímeát legyőző Carla Suarez Navarro a címvédő Monica Niculescu ellen játszott. Az első játszmát az ötödik kiemelt román hölgy nyerte 6-4 arányban, majd innentől a spanyol teniszező percei (hosszú percei) jöttek, és a második szettben 6-0-ra nyert. Döntő szett 4-1-es Suarez Navarro vezetésnél Niculescu bokasérülésre hivatkozva végül feladta a mérkőzést. Az első helyen kiemelt spanyol ellenfele a harmadik helyen rangsorolt Klara Zakopalova lesz, aki szintén egy román hölgyön keresztül jutott a legjobb négy közé. A selejtezőből feljutott Alexandra Dulgheru 3-6 2-5-ös állásnál hátsérülés miatt feladta. Komoly fájdalmai lehettek, ha nem bírta ki azt az egy játékot…

A másik elődöntőbe a spanyol Gabrine Muguruza, és a kazah Yaroslava Shvedova jutottak. Shvedova a hatodik helyen kiemelt román Alexandra Catandu ellen nyert két játszmában, míg a spanyol egy belga selejtezőssel, Alison Van Uytvanck ellen győzött három szettben.

Eredmények:

Klara Zakopalova (cseh, 3.) – Alexandra Dulgheru (román, Q.) 6-3 5-2
Yaroslava Shvedova (kazah) – Alexandra Cadantu (román, 6.) 6-3 6-3
Carla Suarez Navarro (spanyol, 1.) – Monica Niculescu (román, 5.) 4-6 6-0 4-1
Garbine Muguruza (spanyol, 2.) – Alison Van Uytvanck (belga, Q.) 6-2 6-7(7) 6-3

Kép forrása: www.theaustralian.com.au