Indian Wells: Li helyett Pennetta döntőzik Radwanskával

Agnieszka Radwanska – Flavia Pennetta döntőt játszanak a BNP Paribas Openen, miután az olasz játékos két játszmában legyőzte a torna első számú kiemeltjét, Na Lit.

Radwanska most jobban figyelt Halepre Forrás: www.sportinglife.com

Radwanska most jobban figyelt Halepre
Forrás: www.sportinglife.com

A nap első elődöntőjén a világranglista harmadik, és a világranglista hetedik (most már) ötödik helyezettje lépett pályára. A második helyen kiemelt Agnieszka Radwanskának volt miért visszavágnia a román Simona Halepnek, ugyanis a két utolsó mérkőzésüket a sikert sikerre halmozó Halep nyerte. Radwanska egész biztosan nem szeret valakitől zsinórban háromszor kikapni, mert puhatolózás helyett egyből nekiesett a román játékosnak, és villámgyorsan 4-0-ás vezetésre tett szert. Halep még szépíteni tudott, de a fordításhoz már kevés volt, az első szettet Radwanska nyerte 6-3 arányban. Az előző fordulókban, sőt, az előző hónapokban már sokaknak feltűnhetett, hogy a román hölgy fejben mindig ott van, elvesztettnek vélt mérkőzéseket fordított meg. Ennek tudatában nem volt meglepő, hogy a második szettben 3-1-es előnyre tett szert. A mérkőzés egészében, de különösen ezen szakaszában magas szintű teniszt láthatott a közönség. Radwanska okos, én egyesek szerint “fura” ütésekkel előbb kiegyenlített, majd megfordította a játszmát is. A vége 6-3 6-4.

A nap második elődöntőjében az Australian Open győztes Na Li, a lassan első számú olasz teniszezőnek mondható Flavia Pennetta ellen játszott. Az első játszmában a két hölgy fej-fej mellett haladt, egészen a rövidítésig, ahol az olasz játékos koncentrált jobban, és 7-6-ra hozta a első szettet. A másodikban Li 2-0-ás vezetésre tett szert, de már a negyeddöntőben, Cibulkova ellen is játszott, hogy ez nem az a tenisz, amivel Melbourneben nyerni tudott, és Pennetta is megfordította a játszmát 6-3-ra.

A döntőbe így az a Radwanska és Pennetta jutott, akik pár hete Dubaiban a legjobb 16 között találkoztak. Akkor az olasz hölgy nyert két játszmában. A döntőt magyar idő szerint vasárnap este rendezik.

Eredmények:

Eredmények:
[20] Flavia Pennetta (ITA) – [1] Na Li (CHN) 7-6 6-3
[2] Agnieszka Radwanska (POL) – [6] Simona Halep (ROU) 6-3 6-4

Kiemelt kép forrása: www.ubitennis.com