Federer és Murray simán, Djokovic játék nélkül jutott a 16 közé Miamiban

Vasárnap a férfiak a 16 közé jutásért játszottak az alsó ágon. A nyolc mérkőzés közül mindössze egy találkozó torkollt döntő játszmába, Federer, Murray és Ferrer is simán jutott tovább. Novak Djokovic ellenfele, Florian Mayer visszalépett a tornától, így a szerb automatikuson jutott a nyolcaddöntőbe.

Az ötödik kiemelt és kétszeres bajnok Roger Federer tovább folytatja idei remeklését. Aktuális ellenfele a holland De Bakker volt, aki ellen az immáron második számú svájci teniszezőnek mindössze 63 percre volt szüksége a győzelem kivívásához. Federer a mérkőzés során összesen hét pontot veszített adogatóként, ami még mindig több, mint amennyit Karlovic ellen produkált az előző fordulóban: akkor 52 adogatópontból 49-et tudott megnyerni. A végeredmény 6-3, 6-3 lett, a 2005-ös és 2006-os bajnok ellenfele a legjobb 16 között Richard Gasquet lesz. A francia teniszező Kevin Andersonnal találkozott és ellenfele mind az öt breaklehetőségét hárítani tudta, így másfél óra alatt kialakult a 6-3, 6-4-es végeredmény.

Roger Federer idén már 21 mérkőzést tudott megnyerni, melyek mellé három vereség párosul. Dubai-ban megszerezte pályafutása 78. tornagyőzelmét, Brisbane-ben és Indian Wells-ben pedig csak a döntőben maradt alul.

Andy Murray eddig jól teljesít Miamiban Forrás: atpworldtour.com

Andy Murray eddig jól teljesít Miamiban
Forrás: atpworldtour.com

Pályára lépett az edzőjével, Ivan Lendllel nemrég szakító Andy Murray is. A skót ellenfele Feliciano Lopez volt, aki korábbi nyolc mérkőzésükön egyszer sem tudta legyőzni a tavalyi bajnokot. Az összecsapáson ezúttal sem termett sok babér a spanyol játékos számára, Murray kilenc nyerőt ütve 44 perc alatt behúzta az első játszmát, majd a másodikat még simábban nyerte, háromszor is elnyerve ellenfele adogatójátékát – 6-4, 6-1.

Murray következő ellenfele a 11. kiemelt Tsonga lesz. A francia nevéhez fűződik a játéknap egyetlen háromszettes mérkőzése, melyen igencsak meg kellett küzdeni a szabad kártyás Marcos Baghdatisszal. A ciprusi az első játszmát 6-4-re nyerte, a második rövidítésében pedig 5-1-es vezetésnél már csak két pontra volt a továbbjutástól, ám Tsonga összekapta magát és végül megfordította a két és fél órán át tartó mérkőzést – 4-6, 7-6, 7-5.

Novak Djokovic játék nélkül jutott be a nyolcaddöntőbe, ellenfele, a német Florian Mayer ágyéksérülésre hivatkozva nem vállalta a játékot.

Nishikori szoros meccsen múlta felül Dimitrovot Forrás: atpworldtour.com

Nishikori szoros meccsen múlta felül Dimitrovot
Forrás: atpworldtour.com

A játéknap legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzését két fiatal tehetség, Grigor Dimitrov és Kei Nishikori játszották. A szorosan alakuló találkozón Dimitrov több ászt és több nyerőt ütött ellenfelénél, ám ezek mellé 28 ki nem kényszerített hiba is párosult, ami döntőnek bizonyult a végeredményt illetően. Nishikori 87%-ban nyert pontot első adogatásai mögött, ellenfelének egyetlen breakelehetősége volt, mely kihasználatlanul maradt. A japán 7-6-ra nyerte az első játszmát, úgy, hogy egyetlen breaklabdája sem volt, és a másodikban sem tudott hozzászólni Dimitrov adogatásaihoz – egészen az utolsó gémig, mikor is 40/0-ás Dimitrov vezetésnél zsinórban öt pontot nyerve megfordította a játékot, ami egyúttal a győzelmet is jelentette számára. A végeredmény 7-6, 7-5 lett, Nishikori következő ellenfele majd David Ferrer lesz.

Ferrer Acapulcóban összeszedett sérülése miatt kihagyta az év első 1000-es versenyét Indian Wells-ben, Miamiban viszont sikerült kiharcolni a 16 közé jutást. A tavalyi döntős mindössze kilenc nyerő ütést mutatott be Andreas Seppi ellen, az olasz viszont 34 ki nem kényszerített hibával is igyekezett megkönnyíteni Ferrer dolgát, így 69 perc leforgása alatt ki is alakult a 6-3, 6-2-es végeredmény.

Eredmények:

Djokovic (2) – Mayer (30) – walkover

Robredo (16) – Benneteau – 6-3, 6-4

Tsonga (11) – Baghdatis – 4-6, 7-6, 7-5

Murray (6) – Lopez (32) – 6-4, 6-1

Ferrer (4) – Seppi (31) – 6-3, 6-2

Nishikori (20) – Dimitrov (15) – 7-6, 7-5

Gasquet (9) – Anderson (17) – 6-3, 6-4

Federer (5) – De Bakker – 6-3, 6-3

A kiemelt kép forrása: cloudfront.net