Djokovic játék nélkül a döntőben

2014. március 28.
by Írókéz

 

Nishikori Kei, azután, hogy két nap alatt két top 5-ös játékost legyőzve, élete legnagyobb sikerét aratva bejutott a Miami Masters elődöntőjébe, ma visszalépett a további küzdelmektől.

A japán teniszező bal oldali ágyéksérülésre hivatkozva adta fel a mérkőzést, így nem viheti véghez az újabb bravúrt, három top 5-ös teniszező egymás utáni legyőzését. Elődöntőbeli ellenfele, Novak Djokovic ezzel játék nélkül jut a vasárnapi döntőbe.

forrás: www.stevegtennis.com

forrás: www.stevegtennis.com

A szerb játékos ritka ajándékot kapott a sorstól, hiszen a harmadik fordulóban Florian Mayer szintén visszalépett a mérkőzésüktől. Így, éppen most, amikor beindultak az 1000-es tornák és maximális versenyterhelést kapnak a legjobbak, Djokovic szinte pihenten, mindössze három mérkőzést játszva tud kiállni egy Masters verseny döntőjében. Akár Nadal, akár Berdych lesz az ellenfele a fináléban, biztos, hogy két meccsel a lábában jóval fáradtabb és esélytelenebb lesz.

A volt világelsőnek ezzel megnőtt az esélye, hogy megismételje 2011-es bravúrját, amikor Indian Wellsben és Miamiban is győzni tudott.