Cibulkova sima győzelemmel kezdett Kuala Lumpurban

A héten csak egy WTA torna zajlik, melyen az első kiemelt a világranglista tizedik helyezettje, Dominika Cibulkova. Az Australian Open döntős szlovák hölgy annak rendje és módja szerint sima győzelemmel vette az első fordulót, ellenfelének mindössze négy játékot engedélyezett.

Cibulkova lehet az első játékos, aki eléri a 22 mérkőzésgyőzelmet a szezonban Forrás: hnonline.sk

Cibulkova lehet az első játékos, aki eléri a 22 mérkőzésgyőzelmet a szezonban
Forrás: hnonline.sk

A török selejtezős Pemra Ozgen ellen Cibulkova az első félórában abszolút dominánsnak bizonyult, ezalatt a rövid idő alatt sikerült szett és breakelőnybe kerülnie – 6-1, 1-0. A mérkőzés érdemben ekkor kezdődött Ozgen számára. A lerohanása utáni eszmélés azt eredményezte, hogy rögtön visszavette elveszített adogatójátékát a második játszmában, sőt, négy játékból hármat megnyerve 3-2-es előnybe került. A töröknek ez a néhány gém jelentette a mérkőzést, innentől ismét Cibulkova kezébe került az irányítás, a végeredmény pedig  6-1, 6-3 lett.

Dominika Cibulkova először lépett pályára azóta, hogy március 31.-én a Miami tornát követően bejutott a top10-be. A szlovák hölgy jelenleg második helyen áll az idén megszerzett pontokat tekintve, ami az év végi világbajnokság szempontjából lényeges. Radwanska és Li mellett ő tud csak 21 győzelmet felmutatni a szezonban, ha a következő fordulót is sikerrel veszi Malajziában, akkor 22 győzelmével egyedül vezeti majd ezt a rangsort. A második körben a tajvani Hsieh Su-Wei lesz az ellenfél, aki inkább páros sikereiről ismert – jelenleg második a páros világranglistán – de egyéniben is nyert már két tornát, két éve épp itt, Kuala Lumpurban.

A játéknapon három további második fordulós meccset rendeztek, melyeken a negyedik kiemelt Mayr-Achleitner 6-4, 3-6, 6-1-re nyert Danka Kovinic ellen, a hatodik kiemelt Zarina Diyas az olasz selejtezős Giulia Gatto-Monticonét búcsúztatta, Magda Linette pedig az ugyancsak a selejtezőből felkerülő ukrán Lyudmila Kichenokot múlta felül két játszmában.

Ne jöjjön zavarba a kedves olvasó, ha a szerdai játéknapon pályára lépő játékosok közül egyedül Dominika Cibulkova neve cseng ismerősen – az utána következő legmagasabban rangsorolt játékos, Mayr-Achleitner sincs benne a legjobb nyolcvanban a világranglistán. Sajnálatos, hogy Babos Tímea ilyen gyenge mezőnyben sem tudott semmit felmutatni és már az első fordulóban kiesett…

Eredmények:

Diyas (6) – Gatto – Monticone – 6-1, 6-4

Linette – Kichenok – 6-1, 6-2

Cibulkova (1) – Ozgen – 6-1, 6-3

Mayr-Achleitner (4) – 6-4, 3-6, 6-1

A kiemelt kép forrása: wtatennis.com