Nishikori lett Barcelona bajnoka

A mai délutánon a végéhez ért a barcelonai ATP 500-as tenisztorna, ahol 12 év után nem egy spanyol játékos emelhette magasba a győztesnek járó trófeát.

A fináléban Kei Nishikori és Santiago Giraldo küzdött meg a katalóniai torna végső megnyeréséért. Ez mindenképpen történelmi döntőnek számított, mivel utoljára 2002-ben az argentin Gaston Gaudio volt, aki nem spanyolként nyerte meg a barcelonai versenyt. A másik érdekességnek a lehetséges győztes nemzetisége számított, mivel se kolumbiai játékos nem győzött még a spanyol városban.

A két játékos eddig hat alaklommal játszott egymás ellen, aminek statisztikája igen egyoldalú volt a japán játékos számára. Nishikori eddig ötször is tudott nyerni, míg Giraldo csak a 2012-es Indian Wells-i tornán tudott meccset nyerni a shimanei teniszező ellen. Utolsó mérkőzésük is Nishikori 6/1 6/3-as győzelmével zárult.

nishikori5

Nishikori-t nem lehetett megállítani a döntőben
Kép forrása: twitter.com

Az első játszmában egyik játékos sem mutatta még a legnagyobb pontosságot, azonban Nishikorin látszott némileg nagyobb nyugodtság. Ez főleg a break labdák kihasználásában tudta érvényesíteni a 24 éves teniszező, aki az első játszmában minden gond nélkül 6/2-vel vezetést szerzett. Azt lehet mondani, hogy várható volt Giraldo idegessége, mivel a kolumbiai pályafutása második ATP döntőjét játszotta. A spanyol közönség nyilván jobb mérkőzést szeretett volna látni ezen a délutánon, amit Nishikori nem hagyott. A második játszmára még jobban feljavult, első szerváiból 92 %-ban nyerte meg a pontokat és nagyon könnyedén vetett véget ennek a történelmi döntőnek. A japán játékos 6/2 6/2-es győzelmével az első japán győztese lett a barcelonai tornának.

Nishikori ezzel ötödik ATP tornagyőzelmét szerezte meg, amivel újabb apró lépéseket tesz a Top 10-es tagság felé. Giraldo ugyan második fináléját se nyerte meg, azonban fantasztikus teljesítményt nyújtott ezen a héten. A kolumbiai játékosnak nagy dolog lehet Kohlschreiber és Almagro legyőzése. A friss barcelonai bajnok pihen a jövő héten, Giraldo-t rajongói majd Oeiras-ban bíztathatják.

A döntő eredménye:

Kei Nishikori(4)-Santiago Giraldo 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: twitter.com