ATP, Halle: Federer játék nélkül a négy között

2014. június 14.
by DGM96

Kialakultak az elődöntők Németországban.

628x471

forrás: newstimes.com

A tegnapi nap első meccsét a német Gojowczyk és a kolumbiai Alejandro Falla játszotta. Az ő párosításuk úgy jöhetett létre, hogy az 5. kiemelt Gasquet még nincs eléggé visszaszokva a meccsrutinhoz hátsérülése után, így az ő helyén bárki bejuthatott a nyolc közé, míg Gojowczyk (aki nem mellesleg szabad-kártyával vehet itt részt) Milos Raonicot (3.) búcsúztatta az előző körben. Az első szettben Falla volt a gyengébb adogató, ennek ellenére ő tudott fogadóként először játékot nyerni, ám egyből jött a break-váltás és a felek meg sem álltak a rövidítésig, ahol a kolumbiai volt a jobb. A folytatásban úgy tűnt, Gojowczyk ki tud egyenlíteni, 5/3-ra is vezetett, de előnyét elveszítette, majd egy meccslabdával is szembe találta magát,amikor a versenyben maradásért szervált, itt még viszont megúszta. Az újabb tie-breakben azonban már nem, ahol mindössze két pont jutott neki, így Falla ma játszhat pályafutása második ATP-döntőjéért.

images

Ez volt Dustin Brown legszebb két napja
forrás: gettyimages.co.uk

Ellenfele a 2011-es bajnok Philipp Kohlschreiber lesz. A hazaiak kedvence a Nadalt kiejtő német-jamaicai Dustin Brown ellen szállt harcba az elődöntőbe jutásért. Az első szettet Kohlschreiber nyerte miután a játszma elején kiharcolt breakelőnyét sikeresen megtartotta. A következő játékrész elég abszurdra sikeredett, Brown 5/0-ra(!) vezetett, ám végül egy ekkora előny sem volt elegendő a magabiztos egyenlítéshez, Kohlschreiber 5/5-re feljött, majd nagy meglepetésre a következő két játékot Brown nyerte, így mégiscsak egalizált.  A döntőszettben sokáig Kohlschreibernek állt a zászló, nyert egy fogadójátékot az elején, melynek köszönhetően később a győzelemért adogathatott, meccslabdája is volt, de azt nem használta ki. Brown ezután visszajött és jöhetett a mindent eldöntő utolsó game, mely a meccs epikus részét is jelentette egyben. Brown 5-2-re húzott el, de ahogy az előző szettben, most itt a döntőjátszma rövidítésében is fel tudott zárkózni Kohlschreiber. Majd jött az igazi krimi. 5-5-ös állás után még 23 (!) pontot játszottak le, ami alatt Brownak 5, Kohlschreibernek 6 mérkőzéslabdája volt. 16-16-os állásnál Brown már nem bírta a terhet adogatóként, így Kohlschreiber egy drámai meccsen jutott tovább és bő két hónapon belül a második alkalommal elődöntőzik hazájában (legutóbb Düsseldorfban, salakon).

a0b6789d1bdbf917560f6a706700e175

Nishikori minden adogató játékát megnyerte
forrás: sg.sports.yahoo.com

A harmadik mérkőzést Kei Nishikori (4.) és az amerikai Steve Johnson játszotta. Az első szett a papírformának megfelelően alakult, 6/1-re nyerte a japán. A második azonban már szorosabb volt. Johnson teljes mértékben egyenrangú ellenfele volt most már Nishikorinak, szerváját jól tartotta, ráadásul fogadóként még két alkalommal is egy pontra volt az egyenlítéstől, break azonban nem történt, jöhetett a rövidítés, ahol az elején az amerikai biztatóan állt. 3-1-es vezetése után azonban már csak egy pontot nyert.

Mint utólag kiderült, ez volt az utolsó találkozó pénteken. A címvédő Roger Federer (2.) ellenfele, a tajvani Lu ugyanis hátsérülés miatt nem állt ki.

A negyeddöntők végeredményei:

Falla – Gojowczyk 7/6(4) 7/6(2)

Kohlschreiber – Brown 6/4 5/7 7/6 (16)

Nishikori (4.) – Johnson 6/1 7/6 (4)

A négy között a nem kiemeltek és a kiemeltek fogna egymásnak feszülni, tehát Falla Kohlschreiberrel, Federer pedig Nishikorival fog játszani.

A kiemelt kép forrása: noz.de