Nem lesz címvédés New Havenben

2014. augusztus 20.
by DGM96

A US Open előtti utolsó tornán kiesett a tavalyi győztes, világranglista második Simona Halep (1.). A román teniszezőnő szlovák ellenféltől kapott ki.

Alison Riske

forrás: wtatennis.com

Az első kiemelt vereségét azonban még megelőzte egy másik rangsorolt versenyző kiesése. Helyi idő szerint még délután lépett pályára az olasz Flavia Pennetta (6.) az amerikai Alison Riske-vel szemben. Két olyan hölgy csapott össze, akik nagyon régóta nem nyertek már legalább három mérkőzést zsinórban: Pennetta még az Indian Wells-i formáját keresi, Riske pedig lassan egy éve nem örvendhet ilyen evidens “szériának”. Az olasz hölgy nagyon rosszul kezdte a találkozót, miután az első szettet adogató játék megnyerése nélkül, 6/1-re elveszítette. A folytatásban sem állt jól a szénája, hiszen a második játszma elején Riske a szett- és breakelőnyért szervált, de Pennetta időben visszaküzdötte magát. Aztán rövidítésre kényszerültek a felek, ott azonban az amerikai már dominált, mindössze három pontot engedett az olasznak. Ezzel a világranglista e heti 44. helyezettje pályafutása legjobb teljesítményét nyújtja a Connecticut Openen. Érdekesség, hogy egy mérkőzésnyi szünet után, Riske CoCo Vandeweghe oldalán a páros tornán is továbbjutott.

Az esti program nyitásaként Simona Halep kezdte meg címvédő hadjáratát Magdalena Rybarikova ellen. A Roland Garros idei döntőse az első szettben mindössze egyszer tudta hozni a szerváját, így főlényesen került előnybe szlovák ellenfele. Az kellőképpen felspanolhatta Halepet , hiszen a második szett első négy játékának mindegyikét ő nyerte. Ezután konghatott kissé a vészharang. Rybarikova 4/2-re majd 5/4-re jött fel, miközben két szettlabdát is hárított fogadóként, Halep azonban másodjára már kiszerválta a szettet. A döntőjátszmában már nem volt ekkora breaközön. A szlovák azonban így is elvette ellenfele szerváját a véghajrához közeledve. Az utolsó játékban még voltak izgalmak. A címvédő két breaklabda kiharcolásával igyekezte visszaküzdeni magát a meccsbe, de végül ez nem sikerült. Megtörtént az első nagy meglepetés!

A napot végül egy “balkezes” mérkőzés zárta az orosz Makarova és a régi-új wimbledoni bajnok Petra Kvitova (2.) között. Érdekesen alakult a nyitójátszma, miután a cseh versenyző az első két játék elvesztése után a soron következő hét játékból hetet megnyert, ami már egyszettes előnyt is eredményezett számára. Makarova a rossz szériát megszakította a következő játékban, viszont ez volt az utolsó momentuma a mérkőzésen. Sima Kvitova-győzelem.

Eredmények:

M. RybarikovaS. Halep (1.)6/2 4/6 6/3
A. RiskeF. Pennetta (6.)6/1 7/6(3)
B. Zahlavova StrycovaC. Garcia7/5 6/2
P. Kvitova (2.)E. Makarova6/2 6/1

A kiemelt kép forrása: sport.malaysia.msn.com

A hozzászólások le vannak zárva.