Ivanovic nyerte a tokiói premier tornát

2014. szeptember 21.
by Airon

Reggel a fináléhoz érkeztünk Japán fővárosában. A döntőben a szerb Ana Ivanovic átgázolt a nemrég US Open finalista Caroline Wozniacki-n.

A tornán a döntőig Ivanovic mutatott nagyobb magabiztosságot, mivel Azarenka és Safarova legyőzése után az elődöntőben is két játszmában verte az első kiemelt Angelique Kerbert. A korábbi világelső dánon látszott a fáradtság jele, mivel az elődöntőben is igen nyögvenyelősen győzte le a spanyol Garbine Muguruzát. A két játékos eddig hatszor találkozott egymás ellen, az állás 4-2 volt Ivanovic javára.

ivanovic

Ivanovic a döntőben is parádésan játszott
Kép forrása: gettyimages.co.uk

A tenisz egyik legfontosabb eleme az erő és a dominancia. Nos, az első játszmában ez Ivanovic játékában jobban megmutatkozott. Rögtön elvette Wozniacki adogatását és ellépett 2-0-ra. Itt a dán hiába jött vissza 2-2-re, egy idő után már nem tudott lépést tartani a szerbbel a folytatásban. Ivanovic az egyenlő állást követő négy játékban fonákból stabil maradt, tenyereseivel pedig folyamatos támadta Wozniacki fonákját. Az első szettet hamar meg is nyerte 6/2 arányban. A második játszma már közel sem alakult ennyire könnyedén Ivanovic számára. Ezúttal Wozniacki tudott egyre hatékonyabban játszani saját adogatásai mögött, a szerbnek pedig sokkal többször kellett harcolnia a break hátrány elkerüléséért. A világranglista tízedikje nehéz helyzetekben ezúttal a hálónál nyert fontos pontokat. Mind a két játékos a kisebb előny megszerzéséért harcolt, ám ez egyikkőjüknek sem sikerült. 4-4-től már nem voltak necces adogatójátékok, következhetett a Tiebreak. Az első térfélcserénél Ivanovic került egy kisebb előnybe, 4-2-vel fordulhatott: közel volt a győzelem. Az óriási lehetőséget pedig nem szalasztotta el a torna harmadik kiemeltje, 6-2-nél egy tenyeres nyerővel lezárta a mérkőzést. Nyugodtan mondhatjuk, Ivanovic megérdemelten nyerte a tokiói premier tornát.

Ana Ivanovicnak a tokiói tornagyőzelem kisebb jubileummal ér fel, mivel ez volt a tizenötödik tornagyőzelme pályafutása során. Egy elképesztő hét, fantasztikus győzelmek: a belgrádi játékos egy lehengerlő tenisszel söpört végig a mezőnyön.

A döntő eredménye:

Ana Ivanovic(3)-Caroline Wozniacki(2) 6/2 7/6(2)

Kiemelt kép forrása: ctv-egypt.com

A hozzászólások le vannak zárva.