Djokovic-Berdych döntőt rendeznek Pekingben

A pekingi 500-as versenyen is már a döntőbe jutás volt a tét. Két sima mérkőzés, Djokovic és Berdych vívhatja majd a finálét vasárnap.

2014 China Open - Day 8

Djokovic jutott elsőként döntőbe Pekingben
Kép forrása: livetennis.com

Az első elődöntőben egy igazi klasszikus összecsapás következhetett. Novak Djokovic és Andy Murray már számos nagy verseny végső fázisában megmérkőzött egymással, ráadásul a brit vissza szeretett volna vágni a US Open negyeddöntős vereségért szerb riválisának. 22. találkozójuknak első részét stabil adogatójátékok jellemezték, azonban Murray 3-4-nél döntő pillanatban egy-két rontással hirtelen lépéshátrányba került. Djokovic azonnal meg is ragadta a kínálkozó lehetőséget és saját szervájából befejezte a szettet. Úgy tűnt, hogy Murray számára sorsdöntő volt adogatása elvesztése, mivel rengeteg hibával rögtön break hátrányba került a másodikban is. A rövidzárlat viszont nem csak a brit játékánál volt fellelhető, hanem 3-2-nél Djokovic is néhány ki nem kényszerített hibájának köszönhetően bukott egyet a szerváiból, ismét izgalmassá vált a találkozó. A kétszeres Grand Slam bajnok feltámadása azonban nem sokáig tartott, a szerb ismét kézben tudta tartani a meccset, majd 4-4-nél egy parádés labdamenetet követően ismét előnybe került. A világelső pedig ezt az óriási esélyt nem hagyta kihasználatlanul és lezárta az összecsapást. Novak Djokovic tehát 6/3 6/4-re nyert Andy Murray ellen.

berdych

Berdych is könnyedén nyerte az elődöntőjét
Kép forrása: sportsmole.co.uk

A későbbi elődöntőben Tomas Berdych és Martin Klizan csapott össze. A szlovák fantasztikusan teniszezett Nadal ellen, kérdés volt, hogy tud-e ugyanolyan formában játszani cseh vetélytársával szemben. A kérdésre a választ igen nagyban befolyásolta a mérkőzés elején összeszedett sérülése. Klizan ennek ellenére viszonylag jól tudott mozogni és rendkívül jó tempóban ütött. Egy szoros első szett, ahol fejben Berdych maradt nyugodtabb és 6/4-el megszerezte a vezetést. Ez lényegében el is döntötte a találkozó végkimenetelét, mivel innentől a cseh bedarálta vetélytársát. Villámgyorsasággal ért oda a labdákra és jó szögeket tudott belőle ütni. Berdych 2-1-nél elvette ellenfele adogatójátékát, a szlovák itt tört meg véglegesen. A második játszma 6/1 lett, a világranglista hatodik helyezettje pedig készülhet a Novak Djokovic elleni fináléra.

Az elődöntők eredményei:

Novak Djokovic-Andy Murray 6/3 6/4

Tomas Berdych-Martin Klizan 6/4 6/1

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.