Djokovic és Federer is már nyolc között van Shanghaiban

Délután folytatódtak a nyolcaddöntők küzdelmei. Djokovic nehezen, még Federer könnyen jutott tovább a legjobb nyolc közé.

djokovic11

Djokovic döntő játszmában verte Kukushkin-t
Kép forrása: eurosport.yahoo.com

Novak Djokovic remek formáját eddig megőrizte a kínai tornán is, ma viszont igen csak meggyűlt a baja a kazah Mikhail Kukushkinal. Bár az első játszmát könnyedén megnyerte, a másodikban Kukushkin elkezdett egyre nagyobb erővel ütni, ami párosult néhány parádés nyerővel is. A világranglista jelenleg 85. helyezettje kiegyenlített és következhetett az idegek harca. A harmadik szettben Djokovicnak sikerült 2-2-nél break előnybe kerülni, ezt a fórt már nem engedte ki a kezéből. Bár Djokovic már 4-2-nél eldönthette volna a mérkőzést, azonban a két lehetőség kevésnek bizonyult, így csak 5-4-nél szerválta ki a találkozót. A szerb végül is, ha nehézkesen is, de nyert és majd David Ferrer ellen játszik már az elődöntőbe kerülésért.

federer8

Federer könnyedén jutott be a negyeddöntőbe
Kép forrása: atpworldtour.com

Roger Federer miután nyögvenyelősen legyőzte az argentin Leonardo Mayert, ezúttal a torna tizennegyedik kiemeltjével, a spanyol Roberto Bautista Agut-al csapott össze. A két játékos az elmúlt időben már egyszer megmérkőzött egymással, akkor a négyszeres családapa nagyon sima három játszmában nyert. Az első szettben 5-4-ig könnyű adogatójátékok követték egymást, majd egyszer csak Bautista Agut beremegett. Ütésein látszódott, hogy egyre lassabbak és a svájci könnyen nyomás alá tudta helyezni. Federer végül a lehető legjobb pillanatban elvette ellenfele szerváját és megnyerte az első szettet. Ez lényegében el is döntötte a mérkőzést. A spanyol nagyon hamar break hátrányba került és a korábbi világelső innentől kezdve bedarálta őt. Roger Federer a következő körben majd Julien Benneteauval néz farkasszemet.

2014 US Open - Day 5

Lopez meglepően könnyedén kiejtette Isnert
Kép forrása: bettingpro.com

Az alsó ágon Feliciano Lopez folytatta menetelését, miután tegnap kiejtette Rafael Nadal-t. A spanyol megbirkózott a nagy szervákat ütő John Isner-el, ráadásul könnyebben a vártnál. A végeredmény 6/3 6/4 lett, így a toledói megküzdhet majd a másik mérkőzésről bekerülő Mikhail Youzhnyval. Az orosz bár még az első szett után vesztésre állt, sikeresen fordított az argentin Juan Monaco ellen.

A nyolcaddöntők eredményei:

Novak Djokovic-Mikhail Kukushkin 3/6 6/3 6/4

Roger Federer-Roberto Bautista Agut 6/4 6/2

Mikhail Youzhny-Juan Monaco 5/7 6/3 6/2

Feliciano Lopez-John Isner 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.