WTA: Serena már Hingis előtt

A 2014. október 13-án kiadott női világranglistán Serena Williams a 210. hetét kezdte meg világelsőként, így az örök-ranglistán immár az előkelő negyedik helyet foglalja el. Ezzel megelőzte a svájci világklasszis Martina Hingist, aki karrierje során összesen 209 hétig állt a világranglista élén. 

Márciusban még arról számoltunk be, hogy a világranglista élén eltöltött hetek számát tekintve Serena beérte Szelest, mostanra pedig már egy másik korábbi világelsőt tudhat maga mögött a fiatalabbik Williams lány.

A két játékos 1998 és 2002 között tizenhárom alkalommal mérkőzött meg egymással,  hétszer Serena, hatszor pedig Martina hagyta el győztesen a teniszpályát. Korai találkozóikat Hingis nyerte (az első négyből hármat), míg a későbbi meccseiket Serena uralta, ő nyerte az utolsó három összecsapásukat is. Grand Slam tornákon háromszor játszottak egymás ellen, itt is Serena a jobb, kétszer nyert a US Open-en Hingis ellen és egyszer kikapott tőle az Ausztrál Open-en.

A világranglista élén töltött hetek számát tekintve Serena előtt már csak a sportág három legendája, Steffi Graf (377 hét), Martina Navratilova (332 hét) és Chris Evert (260 hét) áll. Az ő dobogós helyezésüket azonban még nem fenyegeti veszély. Serena a megnyert Grand Slam tornák számát tekintve is ehhez a szűk körhöz tartozik, hiszen a huszonkétszeres Grand Slam győztes Steffi Graf mellett Martina Navratilova, Chris Evert és Serena Willaims is tizennyolc egyéni Grand Slam Trófea birtokosa.

Serena először 2002. július 8-án vette át a vezetést a világranglistán és azt követően még öt alkalommal, utoljára 2013. február 18-án. Jelenleg 87 hete megszakítás nélkül ő a női világelső, ez egyben azt is jelenti, hogy ez a leghosszabb,  a világranglista élén folyamatosan eltöltött időszaka.

A hozzászólások le vannak zárva.