Becker tovább dolgozna Djokoviccsal

Közös munkával töltött első évének végéhez közeledve Boris Becker komoly jövőt lát a Novak Djokoviccsal való együttműködésében.

Becker szerdán az AFP hírügynökségnek beszélt arról, hogy céljuk a szerb világelsőségének megtartása egy olyan évet követően, amelyben együttműködésük jutalma öt tornagyőzelem volt (közte egy Grand Slam, három Masters és egy ATP 500-as tornagyőzelem). Becker elmondta, hogy nagyon jó a kapcsolatuk Djokoviccsal, sok tapasztalatot szereztek együtt. Szeretnek együtt dolgozni és úgy tervezik, hogy tovább folytatják a közös munkát.

“Az idei év sikeres volt, de még nincs vége” – folytatta Becker. “Természetesen Novak meg akarja nyerni a Roland Garrost a jövőben, de ez csak egyike a céljainak. Teniszjátékosként sok célod van, nemcsak az, hogy megnyerj egyetlen tornát. Véleményem szerint a fő szempont mindig a világranglista. Ahhoz, hogy megtartsd a világelsőséget egész évben jól kell teljesítened, ideértve a Grand Slamek-et is.”

Djokovic év végi világelsősége némileg veszélybe került Federer kiváló idei szereplésének és legutóbbi, Shanghai-ban aratott Masters győzelmének következtében. Djokovic címvédő Párizsban és Londonban is, így annak ellenére, hogy heteken belül megszületik első gyermeke, idei további programja tartalmazza mindkét tornán való részvételét. Tervei szerint legközelebb Párizsban, az október 27-én kezdődő ATP 1000-es tornán lép majd pályára.

Kiemelt kép forrása: edition.cnn.com

A hozzászólások le vannak zárva.