Federer, Raonic és Dimitrov is nyolc között van Bázelben

Tegnap már a legjobb nyolc közé jutásért ment a harc Svájc fővárosában. A nagyágyúk ha nehezen is, de továbbjutottak a negyeddöntőbe.

federer12

Federer tovább küzd hatodik baseli győzelméért
Kép forrása: tennisnow.com

Roger Federer nem kezdte valami túl fényesen második meccsét a hazai közönség szeme láttára. Az üzbég Denis Istomin nagyon hamar elvette a szerváját az első szettben, ráadásul ezután is nyomás alatt tudta őt tartani. Meg is lett az eredménye, Istomin 6/3-al vezetést szerzett. Ahhoz, hogy viszont egy hátrébb lévő játékos begyűjtsön egy igen rangos skalpot, a koncentráció és főleg a fej a legfontosabb tényező. A világranglista 55.-je a második szett közepén saját magának köszönhetően elvesztette a szerváját, miután pedig Federer megnyerte a szettet 6/3-ra egyre távolabb került az óriási bravúrtól. A harmadik játszma első játékában hiába hárított több break labdát első adogatásában, ez nem tudta őt a folytatásban erősebbé tenni, a négyszeres családapa a következő lehetőségre már lecsapott. Federer innentől kezdve már kezében tartotta a mérkőzést és bebiztosította helyét a legjobb nyolc között.

raonic4

Raonic küzdelmes meccsen jutott tovább
Kép forrása: ca.sports.yahoo.com

Milos Raonicnak sem volt egy diadalmenet Donald Young elleni mérkőzése. Bár jól kezdte a találkozót,korai break előnyének köszönhetően ugyan könnyen 6/4-el fórt szerzett magának, mégse tudta két játszmában lezárni a találkozót. A második játszmában az amerikai új erőre kapott és a rövidítésben kiharcolta a döntő játszmát. A záró szakaszra maradt tehát az idegek karca, ahol Tiebreak döntötte el a továbbjutás kérdését. A kanadai a végére ismét összeszedte magát és 7-2-re hozta a sorsdöntő rövidítést. Raonic tehát tovább folytathatja szereplését Baselben, amiben a hetedik kiemelt David Goffin lesz a következő ellenfél számára.

dimitrov2

Dimitrov könnyen került a nyolc közé Baselben
Kép forrása: grigor-dimitrov.com

A nap végére maradt egy újabb londoni kvótáért harcban lévő bolgár mérkőzése. Grigor Dimitrovnak a kanadai Vasek Pospisilel kellett megküzdenie ezen az estén. A torna ötödik kiemeltje az első ponttól kezdve uralta ezt a találkozót. Tenyereseivel folyamatosan irányította a labdameneteket, ráadásul egy trükkös megoldásból is ő került ki győztesen. Dimitrov 6/2-re nyerte az első játszmát, majd a folytatásban a gyorsaságát is kamatoztatta a kanadaival szemben. Dimitrov nagyon könnyedén 6/2 6/2-vel jutott be a negyeddöntőbe, ahol a trófea felé vezető úton már Roger Federer igen nehéz akadály lehet.

A második forduló eredményei:

Roger Federer-Denis Istomin 3/6 6/3 6/4

Grigor Dimitrov-Vasek Pospisil 6/2 6/2

Benjamin Becker-Mikhail Kukushkin 6/7(3) 7/6(4) 4-0-nál Kukushkin feladta

Ivo Karlovic-Kenny De Schepper 6/7(6) 6/4 6/3

Milos Raonic-Donald Young 6/4 6/7(5) 7/6(2)

Borna Coric-Andrey Golubev 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.