Berdych súlyos veréssel vágott vissza Cilicnek Londonban

2014. november 13.
by Airon

Úgy tűnik a nyári fricskák miatt ideje volt a visszavágásnak. Tomas Berdych igen komoly vereséget mért Marin Cilicre, így még harcolhat a továbbjutásért.

Két játékos, aki igen komoly fiaskóba szaladt bele a londoni világbajnokság első körében. A cseh-horvát párharc résztvevői finoman szólva sem pozitív élménnyel távoztak két napja az O2 Arénából, így a tét az életben maradás volt mind a kettőjük számára.

berdych6

Berdych magabiztosan verte Cilicet
Kép forrása: ibtimes.co.uk

Marin Cilic, a US Open óta nem igazán találja a formáját, és ezt a mai mérkőzés is egyre erősebben bizonyította. Az első játszmában hamar elveszítette az adogatójátékát, majd a folytatásban is sokat hibázott. Az első szettet Berdych 6/3-ra tudta megnyerni. A második játszmában pedig még egyértelművé vált az összecsapás kimenetele. A horvát a US Openen mutatott játéka közelébe sem tudott kerülni, így riválisa nagyon könnyedén lezárta a mérkőzést, 6/1 lett a második szett. Berdych sokkal stabilabban teniszezett ellenfelénél, adogatásaiban a hat hárított break labda ellenére nagyon hatékonyan tudott teniszezni. A cseh összességében könnyed és megérdemelt győzelmet aratott Goran Ivanisevic tanítványa felett.

Tomas Berdych tehát tovább küzdhet az elődöntőbe jutásért. Pénteken azonban igen nehéz dolga lesz, mivel azt a Djokovicot kell legyőznie, aki ellen Pekingben egy igen csúnya vereségbe szaladt bele a fináléban.

Az “A” csoport végeredménye:

Tomas Berdych-Marin Cilic 6/3 6/1

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.