ATP World Tour Finals: Federer visszalépett, Djokovic a bajnok

Elérkeztünk az idei ATP World Tour Finals döntőjéhez, de nem azzal a végkimenetellel fejeződött be a torna és a teniszidény, amivel a nézők többsége szerette volna.

Roger Federer nem sokkal hét óra előtt közleményt adott ki, mely szerint nincs olyan állapotban, hogy pályára tudjon lépni. Itt olvasható eredeti formájában.

Roger Federer közleménye Forrás: Facebook.com/RogerFederer

Roger Federer közleménye
Forrás: Facebook.com/RogerFederer

Visszalépését azzal indokolta, hogy a tegnapi, Stan Wawrinka elleni közel három órás elődöntőjében hátsérülést szenvedett, így nem tud kiállni Novak Djokovic ellen, és lejátszani a döntőt. Federernek nehéz döntést kellett hoznia, hiszen London és ez a verseny is nagyon fontos volt számára egész karrierje során, de sajnos a háta miatt nem képes játszani és reméli, hogy ezt mindenki megérti.

Nem sokkal később Federer hétköznapi öltözetben vonult be az O2 Arénába, és két perces közleményben kért elnézést a nézőktől.

Djokovic negyedjére lett a torna bajnoka Forrás: AFP/Getty Images

Djokovic negyedjére lett a torna bajnoka
Forrás: AFP/Getty Images

A fentiek eredménye pedig az, hogy Novak Djokovic lett ismét az ATP World Tour Finals bajnoka, összességében negyedszer, sorozatban pedig harmadik alkalommal. A szerb ezzel az eredménnyel pontszámban megerősítette a világelsőségét, és az est programját a szervezők módosították: A várva-várt álomdöntő helyett így Novak Djokovic és Andy Murray játszottak egy bemutató mérkőzést (melyet Djokovic nyert), azt követően pedig Andy Murray / John McEnroe és Tim Henman / Pat Cash páros bemutató mérkőzést iktattak be.

Kiemelt kép forrása: AFP/Getty Images

A hozzászólások le vannak zárva.