IPTL 1. nap: A Micromax Indian Aces és UAE Royals is győzelemmel nyitott

A mai reggelen megkezdődött az egyik legfurcsább szabályokkal rendelkező csapatverseny. Federer és Djokovic csapata is győzelemmel kezdett az első napon.

Micromax Indian Aces-Singapore Slammers 26-16

Reggel útjának indult az első mérkőzés a téli uborkaszezon csapatversenyén. Itt a Micromax Indian Aces és a Singapore Slammers csapata mérkőzött meg egymással.

bm

Bopanna és Mirza győzelmével indult a sorozat
Kép forrása: iptlworld.com

Indulásnak a vegyes párosok küzdelmei következtek. Mind a két oldalon igazi páros specialisták álltak, Roham Bopanna és Bruno Soarest alig ha kell bemutatni. A vezetést végül az indaiak képviseltében Bopanna és Mirza szerezte meg, akik 6/4-re nyertek a Hantuchovával kiegészült Szingapúriak ellen.

santoro

Santoro is győzelemmel mutatkozott be
Kép forrása: iptlworld.com

A legendák csatájában jött a technika, a rafinált megoldások egy korábbi Wimbledoni döntős ellen. Az Indian Aces csapata Fabrice Santoro győzelmével szeretett volna minél nagyobb előnyre szert tenni. Patrick Rafter azonban kitartó volt, először tekinthettük a rövidítést helyettesítő 5 perces szétlövést. Ez végül a francia sikerével zárult, így három pontra nőtt Federerék előnye.

bk

Berdych és Kyrgios győzelme után a Singapore Slammersnél volt az előny
Kép forrása: iptlworld.com

Aztán felfokozódtak az izgalmak, mivel a férfi párosban sokkal inkább a Singapore Slammers akarata érvényesült. Tomas Berdych és Nick Kyrgios pont annyira nyert, amennyi a vezetés megszerzéséhez elegendő volt. A cseh-ausztrál kettős 6/2-re diadalmaskodott a Bopanna/Monfils duó ellen és már 15-14-el náluk volt az előny.

ivanovic

Ivanovic magabiztos győzelemmel jutatta ismét fórhoz csapatát
Kép forrása: iptlworld.com

Ana Ivanovic azonban nem igazán szeretett volna vereséget szenvedni már az első napon, és megmutatta Daniela Hantuchova ellen, milyen jó formában is van. A szlovák riválisát 6/0-ra győzte le és ezzel ismét óriási előnybe került az Indian Aces.

monfils2

Monfils könnyed sikere állította be a végeredményt
Kép forrása: iptlworld.com

A férfi egyéni pedig véglegesítette a jelenlegi erőviszonyokat. Gael Monfils semmit sem akart a véletlenre bízni és egy magabiztos játékkal jutatta győzelemhez a saját csapatát. A francia 6/1-re győzte le az ausztrál Lleyton Hewitt-ot és ezzel kialakult a 26-16-os végeredmény.

A mérkőzések eredményei:

Rohan Bopanna/Sania Mirza-Bruno Soares 6/4

Fabrice Santoro-Patrick Rafter 6/5

Rohan Bopanna/Gael Monfils-Nick Kyrgios/Tomas Berdych 2/6

Ana Ivanovic-Daniela Hantuchova 6/0

Gael Monfils-Lleyton Hewitt 6/1

Manila Mavericks-UAE Royals 24-29

A második mérkőzésen a három napos állomás házigazdája, a Manila Mavericks is pályára lépett. Ellenfelük a UAE Royals csapata volt.

ivanisevic

Ivanisevic szétlövés után nyert
Kép forrása: iptlworld.com

Itt a legendák csatája nyitotta az öt szettig tartó párharcot. A hazai csapat rögtön elszenvedte egy elképesztően szoros csatában az első részvereséget. Carlos Moya és Goran Ivanisevic csatájában rögtön következhetett az öt perces szétlövés, amiből végül a horvát jött ki győztesen és 6-5-re nyerte az első szettet.

cz

Cilic és Zimojnic maradt a végén higgadtabb
Kép forrása: iptlworld.com

A férfi párosok küzdelmeiben a Jo-Wilfried Tsonga és a csapatban játékos-edző szerepet betöltő Treat Huey óriásit harcolt a győzelemért, azonban 4-4 után ez mégis az ellenfélnek sikerült. Marin Cilic és Nenad Zimojnic az utolsó két játékot hozva már három pontra növelték a „vendégek” előnyét.

zm

Zimojnic és Mladenovic kezdte eldönteni a győzelem kérdését
Kép forrása: iptlworld.com

A párharc pedig szépen lassan a vegyes párosok küzdelmeinél kezdett eldőlni, ahol Zimojnic ezúttal Kristina Mladenovic oldalán párosozott és egy újabb 6/4-es győzelmet szerzett meg. A másik oldalon Andy Murray és Maria Sharapova kettőse kevés volt a mai napon a sikerhez.

sharapova

Sharapova óriásit harcolt a győzelemért
Kép forrása: iptlworld.com

Ami párosban nem, az egyéniben sikerült Maria Sharapovának, de nem akárhogy. Kristina Mladenovic már 5-1 arányban vezetett az orosz játékos ellen, azonban a küzdeni akarás erősebbnek bizonyult az aktuális formánál. Sharapova kihasználta riválisa beremegését és végül az öt perces szétlövés után 6/5-re nyert.

murray3

Murray nagyot küzdött, mégse tudott nyerni
Kép forrása: iptlworld.com

A férfi egyesek küzdelme zárta a csapatverseny első állomásának első napját. Andy Murray és Marin Cilic egy végletekig kiélezett harcot vívott egymással, aminek a méltó lezárása az öt perces szétlövés volt. Ezt már magabiztosan az idei US Open bajnoka nyerte és kialakította a 29-24-es végeredményt a UAE Royals számára.

A mérkőzések eredményei:

Carlos Moya-Goran Ivanisevic 5/6

Treat Huey/Jo-Wilfried Tsonga-Marin Cilic/Nenad Zimojnic 4/6

Andy Murray-Maria Sharapova-Nenad Zimojnic/Kristina Mladenovic 4/6

Maria Sharapova-Kristina Mladenovic 6/5

Andy Murray-Marin Cilic 5/6

Kiemelt kép forrása: mmc.sporttz.com

A hozzászólások le vannak zárva.