AusOpen 2015: Djokovic és Wawrinka harmadjára

Az Australian Openen már igazán a végjáték felé járunk és bárki is nyeri meg ezt a tornát a férfi mezőnyből kétségtelen, hogy hatalmas jelentősége lesz nem csak számára, hanem a teniszvilágéra is. Csütörtök hajnalban ismét két negyeddöntőt láttunk, az eredmények pedig összehozták azt, amiért a sorsolás óta sokan dörzsölték a tenyerüket.

Stan Wawrinka és Kei Nishikori a US Openen is játszottak negyeddöntőt, akkor azonban a japán, aki később a döntőbe is jutott öt szettben verte meg Wawrinkát úgy, hogy a svájci ezt a mérkőzést valamikor a londoni világbajnokságra és a Davis Kupa döntő idejére pihente ki. Addig alig nyert mérkőzést, a gondolatai nem voltak a helyén, viszont az önbizalma láthatóan visszatért év végére és ezt az évet ott folytatta játékminőségben, ahová tavaly elkezdett visszajönni. Nishikori most nem tudott válaszolni Wawrinka játékára és bár a harmadik szett rövidítésében több meccslabdát is hárított és majdnem megmenekült, végül 6:3, 6:4, 7(8):6(6) eredménnyel, a vártnál könnyebben lett egy svájci elődöntős, aki várta az esti meccs eredményét, hogy megtudja, vajon sorozatban harmadik éve is jön-e az a Novak Djokovic, akivel a 2013-as negyeddöntőben vívott döntőszett 12:10 végű csatája és veresége vitathatatlanul egy új fejezetet nyitott meg a karrierjében.

Novak Djokovic huszonötödik Grand Slam elődöntőjét játssza majd Kép forrása: ausopen.com

Novak Djokovic huszonötödik Grand Slam elődöntőjét játssza majd
Kép forrása: ausopen.com

Tavaly viszont már a negyeddöntőben találkoztak Ausztráliában, egy szinttel feljebb mint korábban és itt már Wawrinka bizonyult jobbnak. Most pedig a sorsolás és a kiemelések szerint az elődöntőbe vártuk őket, ami teljesült is, hiszen Novak Djokovic még mindig túl nagy dalat Milos Raonic számára. A kanadai fiú hatalmas adogatásait a mezőny egyik legjobb fogadójának tartott szerb világelső jól kezelte, vár adogatását elvenni az első szettben nem tudta, de a tie-break elvesztésével Raonic megtört, a második szettben már egyszer elveszítette adogatását is, a harmadik szettben pedig Djokovic kétszer tudott breakelni, ez pedig az eredményt tekintve az alábbi formában jelent meg: 7(7):6(5), 6:4, 6:2.

Ott tartuk tehát, hogy a felső ágon érvényesült a papírforma és mind a négy nyolcadból és mindkét negyedből a legmagasabban kiemelt jutott tovább, azaz pénteken az esti mérkőzést (ami itt reggel 9 óra körüli kezdéssel várható) Novak Djokovic és Stan Wawrinka játsszák majd. Az alsó ágon pedig Andy Murray és Tomas Berdych találkozója látható majd csütörtöki főmérkőzésként. De miért is lesz ennek a tornának a győztese mindenképpen hős? Ha Djokovic nyeri, ő lehet az Open Era első férfi játékosa aki ötször nyeri meg az Australian Opent. Ha Wawrinka, akkor címet véd és bizonyítja, hogy tavaly nem csak szerencséje volt és felnőtt ahhoz játékosként, hogy a világranglista 3.-4. helyén jegyezzék. Ha Murray nyer az visszatérését jelenti a 2012-2013 körüli formájához, ez pedig Djokovic dominanciájának és a versenyek izgalmának jót tenne. Ha Berdych nevét vésik a trófeára, akkor pedig a cseh játékos személyében új Grand Slam bajnokot avathatunk, ami mindig sporttörténelem.

Kiemelt kép forrása: facebook.com/AustralianOpen

A hozzászólások le vannak zárva.