Itt a vége: Lleyton Hewitt jövőre visszavonul

2015. február 7.
by DGM96

A kétszeres Grand Slam-bajnok és ex-világelső ausztrál 2016-ban, Melbourne-ben “leteszi a lantot”.

Lleyton Hewitt ékes példája annak, hogy miért nem szabad feladni, és hogy elég csak élvezni a játékot. Minden idők legfiatalabb világelsője 2006-os sérülése után már nem tudott visszatérni oda, ahova egykoron tartozott. Mégsem hagyta abba, pedig messze nem ért el olyan eredményeket, mint az első évtized első felében, de mentalitása és népszerűsége nem változott. Ahogy egyre jobban telt az idő, úgy egyre többen prognosztizálták visszavonulását. Nos, Hewitt személyes megítélése szerint most jött el az ideje. Még a január 29-én tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a hírt: “Sokáig gondolkodtam róla, de végül eldöntöttem, hogy a jövő évi Australian Openig játszom, aztán visszavonulok. Az lesz a huszadik melbourne-i szereplésem, szóval az egy különleges alkalom lesz.”

Hewitt nem titkolta, hogy idén a Davis Kupára fog fókuszálni, ahol őrségváltóival, Nick Kyrgiosszal és Thanasi Kokkinakisszal lesz egy csapatban: “Úgy érzem, tudok egy kis pluszt nyújtani a Davis Kupában. A srácok nagyon jól játszanak, szerintem van esélyünk elhódítani a trófeát.”

A jövő évi Australian Openen valószínű, hogy a 33 éves Hewitt minden mérkőzése a Rod Laver Arénában lesz, hogy a lehető legnagyobb helyen búcsúztassák el “minden aussie kedvencét”, aki karrierje során összesen 30 egyéni tornát, köztük két Grand Slam-et és két VB-t is nyert. Ezeken kívül kétszer vezette Davis Kupa-győzelemre hazáját, de még párosban is GS-bajnok tudott lenni a 2000-es US Openen, a belorusz Max Mirnyi oldalán.

A kiemelt kép forrása: theaustralian.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.