ATP beharangozó: Rotterdam, Memphis, Sao Paulo

2015. február 8.
by DGM96

Jövő héten két fedett pályás és egy salakos tornával folytatódik a 2015-ös szezon.

Sao Paulo

Kategória:ATP World Tour 250
Borítás:Salak (fedett pályás)
Díjazás:$505,655
Címvédő:Federico Delbonis

 

ATP Sao Paulo

forrás: www.ontennis.com

Ez lesz a negyedik év, amikor a Brasil Open Sao Pauloban kerül megrendezésre. A torna legsikeresebb teniszezője Nicolas Almagro, három győzelmével. A spanyol idén is ott lesz a résztvevők között, de hiú álmokat kergetne azzal, ha a negyedik győzelemre hajtana. Tavaly tavasszal már le kellett tennie az ütőt, így a 2015-ös év első fele inkább a versenyhelyzetbe való visszakerülésről fog szólni. Almagro a szlovén Rolával játszik, győzelem esetén pedig Tommy Robredo (2.) lehet a következő ellenfele. Ugyanúgy az alsó ágon találhatjuk a címvédő Delbonis-t, aki egy selejtezős ellen fog játszani. A párharc győztese Jiri Veselyvel vagy Pablo Cuevas-sal játszik a negyeddöntőért. A másik negyedben Santiago Giraldo (6.) és Fabio Fognini (3.) kerülhet össze, de ehhez a tavalyi döntős Lorenzinek és Carlos Berlocqnak is lesz hozzáfűznivalója.

A felső ág tetején Feliciano Lopez (1.) áll. A balkezes spanyol jó esélyekkel vághat neki a tornának, hiszen ma Quitoban is döntőzni fog. Erő-nyerőként az első körben nem játszik, de a másodikban akár Juan Monacoval is összecsaphat. A nyolc között a szintén balkezes és szintén spanyol Verdasco (7.) lehet az ellenfele, így létrejöhet a quitoi elődöntő visszavágója. A másik negyedben kiélezett küzdelem várható. Leonardo Mayernek (4.) ugyan könnyű dolga akadhat, de ellenfele az első forduló rangadójának győztese lehet, Thomaz Bellucci vagy Martin Klizan (8.) személyében. Mind a ketten jól szerepeltek az equadori fővárosban.

Memphis

Kategória:ATP World Tour 250
Borítás:Fedett pálya
Díjazás:$659,070
Címvédő:Kei Nishikori

 

ATP Memphis

forrás: tt.tennis-warehouse.com

Az 1975-ben rajtoló amerikai verseny jelentős tradíciókkal bír. Az amerikai tenisz fénykorában számos legenda vett itt részt, és zömük bajnok is lett. Azonban a jelen már nem ilyen gyümölcsőző a tengerentúl számára. Jelentős versenyző hiányában tavaly már csak a 250-es kategóriában szerepelt a verseny. Egy nevet azonban így is kiemelhetünk: Kei Nishikori (1.). A japán a történelmi triplázásra készül, amire meg is van az esélye bőven, csak a negyeddöntőben várhat komoly kihívóra, Ivo Karlovic (5.) személyében. A felső ág másik negyedében jó eséllyel John Isner (3.) játszhat az elődöntőért, papírforma alapján Benjamin Becker (7.) lehet az ellenfele, de a németnek meg kell majd birkóznia Sam Querrey-vel az első körben.

Az alsó ágon szinte bérelt helye van a döntőben Kevin Andersonnak (2.). A nyolc között Steve Johnson (6.) lehet az ellenfele, de az elődöntőben is könnyű vetélytársra találhat: Dolgopolov (4.) még csak a formavisszanyerésért játszik, a Mannarino (8.)-Tomic-Slijsling-trióból pedig bárki odaérhet.

Rotterdam

Kategória:ATP World Tour 500
Borítás:Fedett pálya
Díjazás:€1,600,855
Címvédő:Tomas Berdych
Berdych a címvédésért küzd Hollandiában forrás: www.abnamrowtt.com

Nehéz út vár Berdychre Hollandiában
forrás: www.abnamrowtt.com

Ez a hét legrangosabb tornája. A kategória, s ebből eredően a résztvevők miatt is. A szintén nagy hagyományú verseny első kiemeltje Andy Murray (1.). Az áprilisban oltár elé vonuló skót teniszező melbournei döntőzése után újra ütőt ragad. A 2009-es győztes az első fordulóban selejtezőssel fog játszani. Vasek Pospisil vagy Philipp Kohlschreiber következik ezután. A negyeddöntőben Gilles Simon (8.) lehet az ellenfele, de felboríthatja a papírformát két francia, Benneteau vagy Chardy. Murray ágára került Berdych (3.), akinek nagyon nehéz dolga akadhat minden fordulóban. Elsőként Jerzy Janowiczzal játszik, aki ma döntőzik Montpellierben. Aztán egy másik mai döntős, Seppi (Zágráb) érkezhet. A negyeddöntőben pedig Monfils vagy Bautista Agut (7.) lehet az ellenfele.

Az alsó ág meglehetősen kiegyensúlyozott lett, az alábbiak vannak itt: Raonic (2.), Wawrinka (4.), Gulbis (6.), Dimitrov (5.). A kanadai a selejtezős elleni meccs után Bolelli vagy Rosol ellen játszik, aztán a nyolc között jöhet Gulbis, ha csak nem vicceli meg a lettet Dominic Thiem. A másik negyedben Wawrinka és Dimitrov küzdhet meg az elődöntőért, de a svájci szembekerülhet a másik zágrábi döntős Garcia-Lopezzel, Dimitrovnak pedig David Goffinre kell vigyáznia, ha összekerülnek a második fordulóban.

A tornák sorsolásai:

Sao Paulo

Memphis

Rotterdam

A kiemelt kép forrása: www.abnamrowtt.nl

A hozzászólások le vannak zárva.