ATP Delray Beach: Kialakultak a negyeddöntők

2015. február 20.
by DGM96

Tegnap este és ma éjszaka tovább zajlottak a floridai események. Tomic és Dolgopolov kezd újra nyeregbe kerülni, Delray Beachben pedig egy újabb japán ifjonc igérkezik betörni a köztudatba.

A napot a két amerikai nyitotta. Előbb Donald Young játszott a kolumbiai Alejandro Gonzalez ellen. A hazai szurkolók kis aggodalommal konstatálhatták a mérkőzés első mozzanatait, hiszen korai break-hátrányba került a balkezes Young. A problémát azonban hamar megoldotta a 25 éves chicagói teniszező. Szinte azonnal fordított és egy fogadóelőnyt hárítva kiszerválta az első szettet. A másodikban már nem nagyon tudott beleszólni a játékba Gonzalez, bő egy óra alatt véget is ért a mérkőzés. Young ellenfele pedig pont az az Alex Dolgopolov (3.) lesz, aki a következő meccsen legyőzte a szintén amerikai Tim Smyczeket. Az ő nevére emlékezhetünk, hiszen az idei Australian Open második fordulójában Rafael Nadalt egy ötszettes csatára kényszerítette. Smyczek most messze nem volt olyan jó, mint egy hónappal ezelőtt. Az első öt játék mindegyike az ukráné lett, ami meg is határozta a szettet. A folytatás nem volt már ilyen egy oldalú, gyakran a fogadó nyerte az éppen esedékes játékot, de végül ebből a csatából is Dolgopolov jött ki győztesen. Ez a mérkzőzés sem volt nagyon hosszú.

Kei Nishikori után egy újabb japán okozhat meglepetést Delray Beachen forrás: atpworldtour.com

Kei Nishikori után egy újabb japán okozhat meglepetést Delray Beachen
forrás: atpworldtour.com

A jelentősebb események azonban csak ezután jöttek. A harmadik találkozón az Isnert kiejtő Matosevic és egy aprócska termetű, balkezes japán, Yoshihito Nishioka csapott össze. Természetesen mindenki az ausztrál sikerét várta, azonban meglepően simán nyert a selejtezőből érkező japán. Nishiokáról tudni érdemes, hogy 2011 óta profi teniszező. Tavaly a 153. helyen zárta az évet úgy, hogy azt az 573. helyen kezdte. Bár még nem hajtott végre világmegváltó tettet, de az ő szereplése is bizonyítja, hogy egyre jobban érkeznek a fiatalok. Gondoljunk csak Kyrgiosra, Kokkinakisra, vagy éppen Borna Coricra, és ők még nem is abba a generációba tartoznak, amibe Dimitrov és Raonic van, pedig ők is még csak a jövőt képviselik! Nishioka ellenfele pedig Bernard Tomic lesz. Az ausztrál az idén visszatérő szerb Troickit (8.) győzte le három szettben. Az ausztrál gyakorlatilag végig dominálta a meccset, amit a második játszmában ki is szerválhatott volna. Troicki végül rövidítésben egyenlített. A döntőszettben nagyon stabilan adogattak, csak egyszer volt break-labda, de az viszont Tomicnak, a lehető legjobbkor. Az egyben meccslabda is volt, amit egyből értékesített is.

Eredmények:

[3] A. Dolgopolov (UKR) d T. Smyczek (USA) 62 64
B. Tomic (AUS) d [8] V. Troicki (SRB) 63 67(2) 64
D. Young (USA) d A. Gonzalez (COL) 63 62
[Q] Y. Nishioka (JPN) d M. Matosevic (AUS) 61 63

A mai napon a négy közé jutás lesz a cél Delray Beachen.

A kiemelt kép forrása: www.tennis.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.