Dubai: Federer első lépése a címvédés felé

Még ki sem hevertük, hogy az elmúlt hétvégén Halep egyesben, Babos Timiék pedig párosban Premier5 tornát nyertek, Ferrer lett a Golden Swing királya és Andy Murray ismét harmadik a világranglistán, máris egy másik rangos torna vette kezdetét, ezúttal Dubaiban a férfi versenyzőknek rendeznek ATP500-as versenyt.

A mai nap első körös mérkőzéseket láthattunk, és pályára lépett többek között a hatszoros bajnok második kiemelt és egyben címvédő Roger Federer is. Ellenfele az orosz Mikhail Youzhny volt, aki ellen bizató 15:0-ás mérleggel állt eddig. Az orosz nem könnyű ellenfél, bizony képes bárkit megszorongatni ha jó napja van, de ma nem sikerült neki. 3:2 állásig jól játszott, ekkor viszont Federer hozta az adogatását, 3:3-ra szépített, majd az ezt következő játékokból egy kivételével mindet megnyerte, így 6:3, 6:1 eredménnyel, alig kevesebb mint egy óra alatt küldte haza Youzhny-t, és mérlegét 16:0-ra javította ellene.

Ernests Gulbis Kép forrása: open13.fr

Ernests Gulbis
Kép forrása: open13.fr

Ez volt Federer első meccse az Australian Openen elszenvedett harmadik körös veresége óta. Elmondása szerint Seppi adott neki plusz kilenc nap szabadságot, amit ő és a csapata már a kiesés estéjén pezsgővel ünnepelt meg, majd nyaralni ment és kikapcsolódott, hogy a családjával tölthessen el egy kis időt. Mindemellett a szabadsága második felében természetesen edzett is, és úgy érzi jót tett neki ez a néhány hét verseny nélküli pihenő.  Ez idő alatt összeállította az idei játékrendjének első felét, melyről mi is írtunk korábban (itt olvasható), és a sűrű salakszezont elnézve kis ellentmondást érezhetünk benne, de Federer azt mondta, már nem célja a világelsőséget hajszolni, hiszen mióta Djokovic megnyerte az Australian Opent még jobban le van maradva. A Federer rajongók azonban örülhetnek, hiszen a sűrű tavaszi naptár azt jelenti, hogy sokat szeretne játszani és még mindig motiválják a tornagyőzelmek.

Dubai első napján pályára lépett még Ernests Gulbis is, aki sorozatban ötödik meccsét bukta el, mondhatni eléggé formán kívül játszik. A lett játékost Denis Istomin 7:5, 6:2 eredménnyel búcsúztatta. A szabadkártyás ír James McGee és Joao Sousa mérkőzése a portugál javára dőlt el 6:1, 6:2 eredménnyel, míg Andrey Golubev Fabrice Martin ellen jutott tovább 7:5, 6:4 eredménnyel, így várja a második körben a Novak Djokovic – Vasek Pospisil találkozó győztesét.

A nap legszorosabb mérkőzése a francia-olasz összecsapás volt, ahol Richard Gasquet 6:4-re nyerte az első felvonást, majd a második szett rövidítésében Andreas Seppi bizonyult jobbnak 7(7):6(1) eredménnyel. A döntő szett viszont az elsőhöz hasonlóan a franciáé lett, újra 6:4-re, így a Thiem – Bautista-Agut mérkőzés győztesét várja a második fordulóban.

Kiemelt kép forrása: AP Photo

A hozzászólások le vannak zárva.