ATP, Indian Wells: az első két nap összefoglalója

2015. március 14.
by DGM96

Csütörtök este kezdetét vette a szezon első Masters-versenye a kaliforniai Indian Wellsben. A legjobbak ugyan még csak ezután fognak bekapcsolódni, de így sem volt elenyésző esemény az elmúlt két nap folyamán, például: visszatért Mardy Fish.

Az egykori top 10-es amerikai teniszező 2013 augusztusa óta nem ragadott ütőt, de már a nagy szünetet megelőzően sem volt abban a formában, mint 2011-ben, amikor az O2-Arénában zárhatta az évet a legjobb 8 tagjaként. 2012 nyarán jöttek először a gondok, miután szívritmus-zavar miatt alig játszott abban az esztendő további részsében. 2013-ban megpróbált visszatérni, de augusztusban már mentális szünetet “rendelt el”, ami egészen mostanáig tartott. Fish ellenfele az igéretesnek kikiáltott, de igencsak visszaeső honfitársa, Ryan Harrison volt. A 33 éves amerikai egyáltalán nem vallott szégyent (már, ha az ő esetében ez lehetséges-e…). 11 évvel fiatalabb vetélytársát háromszettes meccsre és három meccslabda hárítására késztette, de nem ő fogadhatta a gratulációt.

Nadal újra párosozik Kaliforniában forrás: rafaelnadalfans.com

Nadal újra párosozik Kaliforniában
forrás: rafaelnadalfans.com

Az első két napon még kiemelt teniszező nem játszott, de azért pár név megemlíthető. Sikerrel vette az első kanyart az “ifjuság”. Nick Kyrgios és Borna Coric is két játszmában nyert, de továbbjutott a tavaly elődöntős Dolgopolov is. Tegnap már a páros verseny is elkezdődött, ami azért fontos, mert Rafa Nadal és Andy Murray is “két fornton harcol” Indian Wellsben. Nadal partnere, fiatal honfitársa, Pablo Carreno Busta. A skót pedig Thanasi Kokkinakis oldalán vágott neki a párosnak. Az utóbbi duó ráadásul meglepetést is okozott, miután búcsúztatták a 4. kiemelt Rojer-Tecau-párost. Nadalék is nyertek, de ők a kevesbé nevesebb Cuevas-Marrero-csapat ellenében.

Szombaton már az elit is elkezdi a tornát.A US Open-bajnok Cilic (10.) Juan Monacoval, Murray (4.) a kanadai Pospisillel, Nishikori (5.) Ryan Harrisonnal játszik. Pályára lép majd várhatóan, magyar idő szerint már honlap hajnalban a címvédő és világelső Novak Djokovic (1.) is, akinek az ellenfele Marcos Baghdatis lesz.

A kiemelt kép forrása: nytimes.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.