Indian Wells: Rafael Nadal problémát talált

Zajlik az év eslő Masters 1000 versenye, ahol már a negyeddöntőbe jutásért játszanak ma a férfiak, míg a női mezőnyben már megvan a legjobb nyolc is. Mindenki itt van aki számít, a nagy négyes kezdi a kiemeltek sorát. Nadal azonban valamit nem talált rendben, ebben pedig Federer is egyet értett vele.

A spanyol salakkirály legtöbbször azt emlegeti, hogy kevés tornát rendeznek vörös salakon, túl sok a keménypályás verseny és ez nem tesz jót a játékosok egészségi állapotának, mert jobban terheli a testüket a felület. Indian Wellben azonban nem ebben látta a problémát, hanem a teniszlabdák minőségét kritizálta.

Nyíltan kimondta, hogy szerinte ezek a labdák nem megfelelőek, a tenisz ilyen magas szintjén annak megfelelő minőségű labdákkal kellene játszani, így azokat ki kellene cserélni. Ezen a tornán Penn márjájú labdákat használnak, az Australian Openen és a US Openen Wilson labdákat, a Roland Garros partnere a Babolat, Wimbledonban a Slazenger, ugyanakkor az ATP hivatalos labdáinak gyártója a Head. Nadal már a Head labdákat is kritizálta tavaly, a problémát abban látja, hogy minden héten különbözővel kell játszani, ami rengeteg alkalmazkodást kíván és ez által könnyebb váll vagy könyöksérülést összeszedni. Elmondása szerint néha olyan érzés megfogni a labdát, mintha egy követ tartana a kezében.

A kritika tárgyát képező labdák Forrás: facebook.com/BNPParibasOpen

A kritika tárgyát képező labdák
Forrás: facebook.com/BNPParibasOpen

A labdákat illető kérdésben egyébként Roger Federer is hasonló véleményen van, elmondása szerint nehéz jelen körülmények között a labdákat megfelelően irányítani, a megfelelően pörgetni. Reményei szerint viszont fordulóról fordulóra jobban megszokják már a játékosok a labdát, így nem lesz nagy probléma.

A kiemelt kép forrása: USA Today

A hozzászólások le vannak zárva.