Miamiban is az első két szett végzett Murrayvel

Novak Djokovic nyerte a Miami Opent, miután a döntőben az Australian Openhez hasonlóan Andy Murray vált áldozatává.

A két játékos utolsó meccsén Djokovic tudott nyerni Kép forrása: bleacherreport.com

A két játékos utolsó meccsén Djokovic tudott nyerni
Kép forrása: bleacherreport.com

Két remek formában lévő játékos érkezett egy újabb ádáz küzdelmet vívni ezúttal Miamiban, ahol Djokovic számára bírt nagyobb téttel a mérkőzés. A világelső ugyanis tavaly Indian Wellsben és Miamiban is nyerni tudott, és ehhez a duplázáshoz már csak ez a tornagyőzelem hiányzott. Djokovicék eddig 25 alkalommal csaptak össze, a kettejük mérlegében Nole toronymagasan vezetett 17-8-ra. Murraynek az adhatott  némi reménysugárt, hogy az ATP Masterseken játszott finálékban 3-1 volt a statisztikája a szerbbel szemben, ráadásul 2009-ben pont Miamiban verte meg őt.

Djokovic nagy csatában szerzett vezetést Kép forrása: afp.com

Djokovic nagy csatában szerzett vezetést
Kép forrása: afp.com

A mérkőzés elején Murray folyamatosan elvette Djokovic szerváját, de semmire sem ment vele, mivel a címvédő az adogatása elbukása követő játékban azonnal kiegyenlített. Murray kellően feltüzelve és stabilan teniszezett, azonban a saját adogatásai mögött lévő fontos pontoknál break előnyben sok hiba csúszott a játékába. Így ment ez 2-1-nél, majd 4-3-nál is, végül a lényegi kérdésre, hogy kié lesz az első játszma, a rövidítésben kaptunk választ. Djokovic a Tiebreak elején meglépett, gyors 3-0-val kezdett, majd az előnyét végig őrizve, 7-3-as rövidítés után vezetést szerzett.

A második szettet egyetlen Murray break döntötte el Kép forrása: ibtimes.co.uk

A második szettet egyetlen Murray break döntötte el
Kép forrása: ibtimes.co.uk

Murraynek már a második szett elején meg kellett küzdenie nehézségekkel a saját adogatójátékában, ennek ellenére 4 break labda hárításával jelezte, ő ma nyerni jött ide. A játszma közepétől a brit lépett fel támadóbbként, azonban hiába küldte le a pályáról jó néhányszor Djokovicot, a szerb általában egy fantasztikus elütéssel vagy nyerővel válaszolt. Az idő előrehaladtával úgy tűnt jöhet egy újabb rövidítés, Murray ezt egy picikét máshogy gondolta az adott pillanatban.  5-4-nél remek ütéseinek is köszönhetően semmire elnyerte Djokovic szerváját, majd 1 perc híján két óra játék után készülhetett a döntő szettre.

Djokovic negyedszer nyert Miamiban Kép forrása: ibtimes.co.uk

Djokovic negyedszer nyert Miamiban
Kép forrása: ibtimes.co.uk

A döntő játszma nagyban emlékeztethette a tenisz szerelmeseit a februárban rendezett Australian Open döntőre, csupán annyi volt a különbség, hogy akkor Djokovic a következő két szettben végezte ki Murrayt. A kétszeres Grand Slam bajnok a záró szakaszban sokat küzdött, hogy megtartsa az adogatójátékait, azonban ez mégsem sikerült neki. Murray ismét mindent kiadott magából, mégis a döntő szettben egy 6-0-val kellett szembesülnie. A harmadik szettben  Djokovic fizikailag és mentálisan is teljes mértékben Andy Murray fölé kerekedett.  A kérdés már csak az, mikor lehet annyi újra Murrayben, hogy két szett után ugyanolyan magas színvonalú tenisszel méltó ellenfele tudjon lenni Novak Djokovicnak, vagy akár le is győzze őt.

Djokovic karrierje 51.-ik tornagyőzelmét aratta Miamiban, ráadásul szebb évkezdetről talán nem is álmodhatott volna. A duplázás mellett elérte azt, amire nála 2011-ben volt utoljára példa, ugyanis egy évben diadalmaskodni tudott az Australian Openen, Indian Wellsben, majd Miamiban is.

A döntő végeredménye: 

Novak Djokovic(1)-Andy Murray (3) 7/6(3) 4/6 6/0

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.