ATP: Eredmények a tavaszi salakszezon bemelegítő tornáiról

2015. április 11.
by Adam

A Monte Carlo Masters az év első salakos ezres tornája, mely bár nem kötelező a játékosoknak, mégis képviselteti magát az élvonal. Erre is van lehetőség bemelegíteni két helyen is ATP250 besorolású tornákon, melyek közül az egyik helyen már a döntősöket is ismerjük.

Grand Prix Hassan II, Casablanca, Marokkó

Ma itt már az elődöntők is lezajlottak, két kiemelt is érdekelt volt a mérkőzéseken. A felső ágon Daniel Gimeno-Traver és Jiří Veselý találkozója nem kevés izgalmas és fordulatot tartogatott. Vesely nyerte az első szettet rövidítéssel, viszont spanyol ellenfelét nem ijesztette meg a hátrány és a második szett már az övé lett. A döntő szettben egy break különbséggel bizonyult Gimeno-Traver jobbnak, így a torna döntőjébe került, ahol az alsó ágról egy nem ennyire szoros mérkőzés döntősét várja. A második kiemelt Martin Klizan szintén szetthátrányból fordított Damir Dzumhur ellen, a végére pedig két kiegyenlített játszma után már nagyon simán tudott nyerni.

Jiří Veselý – Daniel Gimeno-Traver: 6(3):7(7), 6:4, 6:4

Martin Klizan – Damir Dzumhur: 4:6, 6:4, 6:0

U.S. Men’s Clay Court Championships, Houston, USA

A torna címvédője Fernando Verdasco még versenyben van, legutóbb a negyeddöntőben volt érdekelt. Az első kiemelt Feliciano López játéka ma kevés volt a hazai pályán játszó Sam Querry ellen, így Verdasco vele találkozik majd miután Teymuraz Gabashvili ellen önbizalomnövelő fölénnyel tudott nyerni.

Az alsó ágon egy nagy adogató és egy nagy ütő egy végletekig szoros mérkőzésen döntötte el, ki a jobb kettejük közül. Jérémy Chardy az első szett elvesztése után a második szett rövidítésében megmenekült, de a döntő szett utolsó kritikus pillanataiban már Kevin Anderson játszott jobban, így az a tie break már az övé lett. Ennél lényegesen kevesebb izgalommal csatlakozott hozzá az amerikai Jack Sock is, aki az ötödik kiemelt Santiago Giraldot tudta legyőzni két szettben.

Sam Querry – Feliciano López: 6:4, 6:1

Fernando Verdasco – Teymuraz Gabashvili: 6:2, 6:3

Kevin Anderson – Jérémy Chardy: 7:5, 6(6):7(8), 7(7):6(3)

Jack Sock – Santiago Giraldo: 6:4, 6:4

Kiemelt kép forrása: tennisnow.com

A hozzászólások le vannak zárva.