Nishikori megállíthatatlan Barcelonában?

Vajon új trónkövetelője van Barcelonának? Kei Nishikori ismét magabiztos játékkal nyert a katalán városban.

Kei Nishikori majdnem pontosan egy éve először tudott salakpályán ATP tornát nyerni Barcelonában, tegnap pedig a címvédésért küzdött. Pablo Andujar remek formában játszott egész héten, ráadásul nem kiemelt játékosként csak kiemelteket győzött le. Itt főleg Fognini és Ferrer legyőzése volt nagy tett részéről, amivel gondolhattuk, hogy a japán hegemóniája talán megtörik.

Nishikori ismát Barcelona bajnoka lett Kép forrása: tagheurer.com

Nishikori ismát Barcelona bajnoka lett
Kép forrása: tagheurer.com

Andujar a hazai közönség legnagyobb örömérre rögtön breakel nyitott, a spanyol szurkolók boldogsága azonban hamar elszállt, Nishikori azonnal visszajött. A két játékos 4-4-nél járt, amikor a parádés tenisz párosult a komoly mentális harccal, amit a több nagy csatát győztesen megjárt Nishikori bírt jobban. A japán rendkívül hosszan és kegyetlen erővel ütött, amivel a legjobb pillanatban sikerült elvennie Andujar adogatását. A második játszmában a spanyol megpróbált magasabb fokozatra kapcsolni, 4-2-ig az ember lélegzete elállt, amit Andujartól láthattunk. A második felvonás befejezéséből ennek ellenére ismét Nishikori jött ki jobban, aki 2-4 után már nem engedélyezett több játékot ellenfelének, így ismét ő vihette haza a barcelonai trófeát.

Kei Nishikori tehát másodszor nyert Barcelonában. A japán játékosnak összességében ez volt pályafutása kilencedik tornagyőzelme.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.