ATP Isztambul: Federer újabb mérföldköve

Idén első alkalommal rendeznek a törökök ATP250 tornát Isztambulban, a legnagyobb név pedig nem más, mint a tizenhétszeres Grand Slam bajnok Roger Federer, a második kiemelt pedig “Baby Fed”, azaz a bolgár Grigor Dimitrov.

A svájci karrierje eddig is rekordokkal és nagy eredményekkel volt tele, de a salakos szezon elején még egy mérföldkövet sikerült átlépnie. A második körös mérkőzésén Jarkko Nieminen ellen 6:2, 7:5 eredménnyel megszerezte karrierje kétszázadik salakos győzelmét is, ami úgymond “leggyengébb borításán” kiemelkedő eredmény a mai mezőnyben is és az örökranglistán is. Nieminen is bekerült egy szűk körbe ezzel a vereséggel, ugyanis a mérlege így 0:15 Federer ellen, amihez hasonlót Mikhail Youzhny és David Ferrer tudnak még felmutatni.

A tornán a negyeddöntőkig az első négy kiemelt számára papírforma alapján történt minden, Dimitrov 6:3, 6:2 eredménnyel jutott a negyeddöntőbe, ahol Ivan Dodig lesz az ellenfele, a harmadik kiemelt Pablo Cuevas pedig Thomaz Beluccival játszik az elődöntőért.

Federer harmadik körös ellenfele Daniel Gimeno-Traver lesz, aki a hatodik kiemelt Mikhail Kukushkint búcsúztatta, a mérkőzésük győztese pedig a Santiago Giraldo – Diego Schwartzman találkozó győztesével elődöntőzhet.

Kiemelt kép forrása: theguardian.com

A hozzászólások le vannak zárva.