Isztambul: Érik a Federer-Dimitrov döntő

Sikeresen lezajlottak az első isztambuli salakos ATP250 torna negyeddöntői is, ahol tegnap nem történt nagy meglepetés, bár Federer megszenvedett spanyol ellenfelével.

Az első kiemelt Roger Federer negyeddöntős ellenfele Daniel Gimeno-Traver volt, aki alaposan megnehezítette a svájci klasszis dolgát. A mérkőzés első két szettje nagyon kiélezett és szoros volt, mindkét esetben rövidítés döntött, az első felvonásban Federer, míg a másodikban Gimeno-Traver javára. A döntő szettben viszont a svájci már nem bízta a véletlenre, el a breakelőnyét meg tudta tartani és itt már egyértelmű különbség döntött. A végeredmény tehát 7(7):6(3), 6(5):7(7), 6:3 lett.

A kolumbiai Santiago Giraldo és az argentin Diego Schwartzman találkozója is három szettben dőlt el, azonban itt mégis elég egyoldalú volt a mérkőzés. Az első szettet még a kolumbiai nyerte 6:0 arányban, majd a mérkőzés fordulatot vett és az argentin kapta össze magát, majd két sima 6:2, 6:2 szettel befejezte a meccset. Jutalma, hogy Federerrel találkozik az elődöntőben, ahol a salakon még formáját kereső és szoros meccsről érkező svájcinak bizony okozhat nehéz perceket.

Az alsó ágon papírforma szerint alakult minden, Pablo Cuevas harmadik kiemeltként sima két szettben nyert Thomaz Belucci ellen 7:5, 6:3 eredménnyel, míg Grigor Dimitrov Ivan Dodig ellen 6:4, 6:3 arányban. Ez azt jelenti, hogy a második és a harmadik kiemelt játssza az elődöntőt, aminek esélyese talán egy kicsit inkább Dimitrov, hiszen a világranglistán a különbség nagyobb köztük, ám ne felejtsük el, hogy Cuevas párosban Roland Garros bajnok és a salakos borítás az erőssége, egyéni tornagyőzelmeit mind ezen a felületen szerezte.

Kiemelt kép forrása: sportal.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.